Immoscoop viert 1 jaar bestaan

1 Jaar Immoscoop

Sinds de lancering in Mei vorig jaar kent IMMOSCOOP een sterke online groei...

IMMOSCOOP, het online platform ontworpen door vastgoedmakelaars, mocht ondertussen 428 kantoren verwelkomen. Sinds de lancering in mei vorig jaar kent IMMOSCOOP een sterke groei op de online vastgoedmarkt. Vele concurrenten hadden grondige twijfels maar onderschatten duidelijk de slaagkansen van de gedurfde coöperatieve beweging.

120 vastgoedmakelaars staken de hoofden bij elkaar voor een intensieve brainstorming. Het overaanbod aan vastgoedportalen werd in vraag gesteld alsook de hieraan gekoppelde stijgende tarieven van de marktleiders. De essentie voor de klanten moest opnieuw primeren.

Bovendien worden vastgoedmakelaars steeds vaker geconfronteerd met portaalsites die ongevraagd, via een 'achterdeur', data kopiëren en publiceren. Dit resulteert in een aanzienlijk kwaliteitsverlies en ontevreden klanten. Hoog tijd voor een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk alternatief.

IMMOSCOOP werd een jaar geleden boven de doopvont gehouden met ondertussen meer dan 30.000 zoekertjes op de teller, waarvan er iedere maand meer dan 1000, exclusief, in 'primeur', vóór alle andere portaalsites, gepubliceerd worden volgens de eigen keuze van de aangesloten leden.

Er staat geen rem op het succes; ondertussen zijn al meer dan 250 erkende vastgoedmakelaars aangesloten, gezamelijk goed voor meer dan 428 kantoren over heel België. Vorige maand werd de kaap van 570.000 unieke bezoekers gerond, samen met 3.6 miljoen paginaweergaves. Op de website kunnen naast makelaars ook particulieren terecht voor de publicatie van hun zoekertje, gedurende de eerste 2 maanden.

Statistieken Immoscoop op Alexa

Woordvoerder Wim Peleman blijft optimistisch voor de komende periode.


"Naast het onmiskenbare feit dat we sinds 15 mei het gemiddelde overschreven werd, verwachten we voor juni een nieuw top record. We zetten ons voortdurend in om kwaliteit en 'primeurs' te garanderen".

- Wim Peleman


De boodschap is duidelijk, vastgoedmakelaars begrijpen dat een eigen portaalsite op lange termijn de toekomst van het beroep veilig stelt. Elk lid krijgt een stem en wordt gehoord om zo de noden op de vastgoedmarkt te herkennen en waar nodig bij te sturen, verduidelijkt de woordvoerder.

De bestuurders, raad van 10 en technische partner wensen alle IMMOSCOOP leden oprecht te bedanken voor hun onaflaatbare inzet en vertrouwen in het project.

Samen sterk, luidt het motto. De toekomst ziet er fraai uit!


Het Immoscoop Team: Philippe Gillis, Caroline Breugelmans, Ruben Kaljouw, Steven Van den Eynde, Bart Cassiers, Christophe Roose, Wim Peleman, Gert De Laet, Stefaan Janssens & Rob Verboven

menu
menu