Kempense makelaars bieden aanbod exclusief op IMMOSCOOP.be en eigen websites

Immoscoop Kempen

Als vastgoedmakelaars willen we in de Kempen vooral kwaliteit bieden naar klanten toe, maar ook naar potentiële huurders of kopers...

Op 29 Maart 2018, beslisten 20 vastgoedkantoren in de Kempen om hun aanbod niet langer via gekende online immo portalen te verspreiden. Kempenaars die dus op zoek zijn naar een nieuwe woning, kunnen voortaan maar beter een kijkje nemen op IMMOSCOOP of op de websites van de betrokken vastgoedmakelaars. De Kempense makelaars volgen daarmee het voorbeeld van hun Antwerpse collega's die enige tijd geleden met Immoscoop begonnen en bevestigen hiermee het vertrouwen in het online platform.

Sinds de opstart van Immoscoop zijn zo'n 340 collega's als lid-aandeelhouder aangesloten, die er allemaal een gelijke behandeling krijgen. Makelaars die zich aansluiten, engageren zich ertoe om de eerste maand hun vastgoedaanbod enkel via Immoscoop te promoten. Nadien kunnen ze ook andere websites inschakelen. In de Kempen gaan ze dus nu een stap verder. Zo is 70% van het aanbod in de Kempen al van de bekende sites gehaald en hopen de vastgoedmakelaars hiermee een cascade-effect te creëren in de rest van Vlaanderen. Met andere woorden, zeven op de tien Kempense aanbiedingen zitten dus nu exclusief op het vastgoedportaal van Immoscoop.

"Immoscoop is gegroeid uit een frustratie die bij veel vastgoedmakelaars leefde. De wil om het anders te doen was er wel. Maar de stap die onze Kempense collega's nu zetten: dat hadden we niet durven dromen. Dit is bijna een collectieve overstap."

- Wim Peleman, woordvoerder Immoscoop


"Je wil als makelaar vooral kwaliteit bieden naar je klanten toe, maar ook naar potentiële huurders of kopers en daar schuilde toch een beetje het probleem. De klant zag het bos door de bomen niet meer. We hadden er zelf ook geen controle meer over."

- Dennis Vansweevelt, Vansweevelt Makelaars


"Zoekertjes begonnen dikwijls hun eigen leven te leiden en ook ons imago leed eronder. De informatie bleef er soms veel te lang op staan waardoor het allemaal niet meer klopte. Huizen die nog te koop stonden, maar eigenlijk allang verkocht waren. Dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn. Klanten geraken daardoor misnoegd want ze zetten hun zinnen op een pand dat uiteindelijk al lang verkocht blijkt te zijn. Met Immoscoop nemen we bovendien het heft in eigen handen om onze data en de gegevens van de klanten voor een stuk te beschermen en om op een kwalitatieve manier met deze data om te gaan. Zo kunnen kandidaat-kopers op een veel rustigere site rondsurfen, zonder reclameboodschappen of vervelende pop-ups," aldus Vansweevelt.

Coöperanten die zich aansluiten bij Immoscoop weten dat het platform kostenbesparend werkt en dat ze opnieuw controle krijgen over hun content en wat ze kunnen aanbieden naar klanten toe. Dankzij deze controle die ze over de eigen content hebben en verkopers/verhuurders garanderen dat alle info accuraat en up-to-date is.

"We zijn zelf één van de kleinere spelers, maar voor ons betekende het plaatsen van zoekertjes op de andere sites een behoorlijke jaarlijkse kost. Nu kost het ons nog een fractie van dat bedrag terwijl we zelf veel meer controle hebben en de klanten beter kunnen bedienen."

- Jan Daems, Domestic Makelaars


Collega's in de omgeving van de Kempen die mee instappen, zien er alleen maar voordelen in. De deelnemende makelaars kunnen opnieuw in de eigen kanalen investeren dankzij de budgetten die vrijkomen nu we niet meer op de traditionele immosites staan", aldus Daems.

Kantoren die zich aansloten bij het Kempense inititief waren bekende spelers op de vastgoedmarkt waaronder Bosmans Vastgoed, Brego Trust Makelaars, Century 21 De Steenboer, De Boer & Partners, Domestic Makelaars, Glenisson, Hillewaere Vastgoed, Home ID Lauwers, Huize Jansen, Ilimmo, Immo 2000 Vastgoed, Immo Van Hees, Immo Van Huffel, Immo VL, Meeus Vastgoed, Multivastgoed, Stef Proost Immobilien, Vansweevelt Makelaars, vastgoedpartners & Walbers Vastgoed.

Het persmoment was op donderdag 29 Maart 2018 en werd opgepikt door verschillende media waaronder Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, De Gazet van Antwerpen, De Standaard, Livios & RTV.

Ingang Loweide naar het persmoment

De nieuwe brochure voor in de Kempen - © Immoscoop

Immoscoop auto en inkomhal

Kempense vastgoedmakelaars in gesprek - © Immoscoop

Collegialiteit onder IMMOSCOOP makelaars

Presentatie door Dennis Vansweevelt - © Immoscoop

Glenn Tophoven tijdens de powerpoint presentatie

Woordvoerder Wim Peleman even aan het woord - © Immoscoop

De digitale vastgoedmakelaar is altijd bezig in weer en wind

Collega's van Hillewaere Vastgoed. Lien die geduldig wacht en ook graag iets wil zeggen :) - © Immoscoop

Wim Peleman informeert over de sterke evolutie en groei van Immoscoop

Vastgoedmakelaars bouwen de IMMOSCOOP kubus met de logos van de 20 initiatiefnemers. - © Immoscoop

Reportage RTV over initiatief in de Kempen. - © Immoscoop

menu
menu