Vastgoedmakelaars ambiëren IMMOSCOOP initiatief in de Kempen via regionale Meetups

Immoscoop Meet-ups

De vastgoedmakelaars in de Kempen hebben voor ons reeds het huiswerk gemaakt, er rest ons alleen nog te finetunen ...

Vastgoedmakelaars uit verschillende regio's zijn aangenaam verrast door het recent op gang gekomen initiatief van IMMOSCOOP-de-Kempen. Dat blijkt uit de feedback die IMMOSCOOP vernam van vastgoedmakelaars die aanwezig waren tijdens de recente regionale meetups. Ze juichen de Kempense makelaars toe en ambiëren een gelijkwaardig initiatief in hun eigen regio's na de grondige marktanalyse én de resultaten van het initiatief.

Meer en meer coöperanten beginnen het besparingsmodel dat IMMOSCOOP op de markt heeft gebracht te begrijpen. Uit cijfers van verschillende regionale makelaars is gebleken dat gemiddeld 37% van het aanbod van deze leden de eerste 30 dagen via de eigen kanalen blijkt te verkopen. Het verschil dat die coöperanten dan besparen geeft aan die vastgoedmakelaars de mogelijkheid om te herinvesteren in eigen kantoor en naamsbekendheid zoals bijvoorbeeld het verbeteren van hun website, meer publiciteit in boekjes of magazines, sociale media, enz...

François de Fooz van Vastgoed de Fooz, die aanwezig was op de meetup in Gent, merkt op dat IMMOSCOOP een verhaal is van en voor vastgoedmakelaars en dat onze boodschap nog beter moet verspreidt worden.

"Veel vastgoedmakelaars zijn zich niet bewust van het verhaal hoe IMMOSCOOP op de markt is gekomen. Om die reden moeten wij nog beter communiceren naar de nieuwe leden toe en meer vastgoedmakelaars op de hoogte brengen van wat de meerwaarde is voor ons beroep. Onze gegevens beschermen maakt daar ook deel uit van. De steeds toenemende groei in onze cijfers bevestigen dat IMMOSCOOP eenmaal werkt, als je alle praktische obstakels hebt overwonnen. Door het eerst op je eigen website en IMMOSCOOP gedurende 30 dagen exclusief aan te bieden creëer je een groter klantenbinding en bovendien kan je gemakkelijk tot 35% van de publiciteitskosten drukken. Het gewonnen bedrag kan je voor tal van andere commerciële doeleinden gebruiken."

- François de Fooz, Vastgoed De Fooz in Gent


Stefaan Janssens van vastgoedkantoor Janssen en Janssen in Sint-Niklaas twijfelt niet aan het buffer verhaal.

"Janssens en Janssens is al sinds het begin betrokken bij het IMMOSCOOP verhaal en gelooft sterk in de 30 dagen buffer. Je moet nu eenmaal mee evolueren en durven experimenteren op de vastgoedmarkt want stilstaan is achteruitgaan. Elke vastgoedmakelaar is op zijn beurt ook een ondernemer en dat betekent nadenken over je inkoopverhaal."

- Stefaan Janssens van Janssen en Janssen


Patrick de Smet van de Smet & Poupeye in Brugge wijst dan weer naar het feit dat de regionale meetups een enorme meerwaarde zijn om het platform in de regio te stimuleren. Vastgoedmakelaars weten immers dat elke regio anders is en dat tips, opinies en feedback van deze leden van onschatbare waarden zijn. Iedereen luistert en neemt die feedback ook ten harte, aldus Patrick.

"We moeten een manier vinden om onze boodschap en resultaten beter te kunnen meedelen aan collega makelaars in de omgeving. Dat is niet altijd evident gezien we ook nog steeds concurrenten zijn van elkaar. Sinds mijn aansluiting bij IMMOSCOOP is die perceptie enorm veranderd, nu zitten we rond de tafel als concullega's en denken we samen aan onze toekomst hoe ons eigen portal groter en sterker te maken nu we zelf controle hebben. Ondenkbaar 2 jaar geleden."

- Patrick de Smet, De Smet & Poupeye in Brugge


Vastgoedmakelaars tijdens de meetup in Leuven concludeerden dat ze enorm veel leren uit het voorbeeld van de Kempen maar dat er nog veel werk is op regionaal gebied zoals het verder uitbouwen van functionaliteiten op de website en de aanvullende cruciale tools die hun positie van deelnemende kantoren zal versterken. Verschillende Leuvense makelaars keken vooral uit naar de nieuwe updates die IMMOSCOOP in de wachtrij heeft zoals het voltooien van de IMMOSCOOP app, de huizendatabank met verkoopprijzen en de nieuwe brochure die men onlangs heeft gepresenteerd tijdens de meet-up. IMMOSCOOP is nog heel jong en Rome was ook niet gebouwd op 1 dag verduidelijkt Ruben Kaljouw van vastgoedkantoor 100% in de groep. We mogen dus bijzonder fier zijn op wat we de laatste 2 jaar samen hebben gerealiseerd en kunnen die trend alleen maar verder zetten, aldus Kaljouw.

"Op ons kantoor merken we iedere maand een mooie groei en dat doet deugd. We mogen onze verwachtingen niet gaan vergelijken met andere initiatieven omdat IMMOSCOOP nog maar 2 jaar oud is. Rome werd toch ook niet gebouwd op 1 dag? Vooral het feit dat Immoscoop van ons samen is, de vastgoedmakelaars, geeft me een enorme boost en vertrouwen in de toekomstmogelijkheden op gebied van nieuwe technologieën en veranderingen op de online vastgoedmarkt. Denk maar aan Virtual Reality en Artificiële Intelligentie om ons beroep digitaal te versterken door meer automatisme."

- Ruben Kaljouw van vastgoedkantoor 100%


De meetup in Brasschaat vond dan weer plaatst op de Koninklijke Hockey Club Dragons. De sfeer was niet verwonderlijk zeer positief gezien het één van de initiële concentraties was van vastgoedmakelaars die het IMMOSCOOP project ondersteunden sinds de lancering van het platform. De focus en nadruk lag vooral op het analyseren van regionale resultaten, deze te bevorderen en de communicatie vanuit IMMOSCOOP te finetunen naar nieuwe leden toe. Wim Peleman van vastgoedkantoor First Immo in Antwerpen en woordvoerder van IMMOSCOOP & Ivo Van Strydonck van vastgoedkantoor Sinjoor Makelaars in Brasschaat verduidelijken de boodschap tijdens de meetups in Deurne & Brasschaat.

"Immoscoop is gegroeid uit een frustratie die bij veel vastgoedmakelaars leefde. De stap die onze Kempense collega's enige tijd geleden hebben gezet daar hadden we niet durven over dromen. Ik kan moeilijk de toekomst voorspellen maar ik kan alvast de cijfers voor mijn eigen kantoor bevestigen. Het verschil in de kostprijs voor publiciteit dat ons kantoor vroeger betaalde versus vandaag is significant, het resultaat meer dan gelijkwaardig & de kwaliteit van aanvragen bij Immoscoop merkbaar hoger is."

- Wim Peleman, First Immo in Antwerpen


"We hebben de laatste jaren enorm veel gezien & geleerd. Het IMMOSCOOP verhaal is niet altijd evident om uit te leggen, maar we zijn slimmer geworden op gebied van onze budgetten en begrijpen nu beter hoe dit om te zetten in ons voordeel. De eerste stap is altijd moeilijk maar er zijn genoeg collega's die het verhaal en de resultaten kunnen bevestigen. Die boodschap kunnen we nu met resultaten voorleggen en bewijzen."

- Ivo Van Strydonck, Sinjoor Makelaars in Brasschaat


Naast deze meetups hebben ook meer dan 12 vastgoedmakelaars uit Limburg zich ingezet om een frisse wind op de Limburgse vastgoedmarkt te betekenen door zich aan te sluiten bij IMMOSCOOP. Christopher Tielemans van Onroerend Goed met vastgoedkantoor in Genk is alvast verheugd.

"De Limburgse vastgoedmakelaars volgen dan uiteindelijk toch en slaan de handen in elkaar. Alle vastgoedprimeurs zullen vanaf nu te vinden zijn op de websites van de vastgoedmakelaars en op IMMOSCOOP. Massaal delen en volhouden is de boodschap."

- Christopher Tielemans, Onroerend Goed in Genk

De recente meetups van IMMOSCOOP vonden plaats in de regio's Koksijde, Brugge, Gent, Leuven, Brasschaat & Deurne en werden zorgvuldig georganiseerd door de account managers van IMMOSCOOP. Ondertussen gaan de medewerkers bij IMMOSCOOP voluit aan de slag met deze nieuwe tips en waardevolle feedback verzameld uit 6 verschillende regio's van erkende vastgoedmakelaars. We willen alvast alle aanwezige coöperanten bedanken voor hun tijd, inzet, tips en collegialiteit tijdens deze bijzondere meetings.

Samen sterk!


Vastgoedmakelaars tijdens de Meetup in Koksijde

Vastgoedmakelaars tijdens de Meetup in Koksijde - © Immoscoop

Vastgoedmakelaars tijdens de Meetup in Koksijde

Makelaars in gesprek tijdens Meetup in Brasschaat. Ivo heeft honger! :) - © Immoscoop

Makelaars in gesprek tijdens Meetup in Brasschaat.  Ivo heeft honger! :)

Ruben in gesprek met cooperanten tijdens Meetup in Leuven - © Immoscoop

Vastgoedmakelaars in gesprek tijdens Meetup in Leuven

Vastgoedmakelaars in debat tijdens Meetup in Brugge - © Immoscoop

Vastgoedmakelaars in debat tijdens Meetup in Deurne

Vastgoedmakelaars in gesprek tijdens Meetup in Deurne - © Immoscoop

Stefaan impressioneert met zijn Moonwalk tijdens Meetup in Brasschaat

Stefaan impressioneert met zijn Moonwalk tijdens Meetup in Brasschaat - © Immoscoop

Makelaars bespreken de toekomst van IMMOSCOOP in Brasschaat

Makelaars bespreken de toekomst van IMMOSCOOP in Brasschaat - © Immoscoop

Recente Meetup locaties op kaart

Recente Meetup locaties op kaart - © Immoscoop

menu
menu