Immoscoop breidt uit naar West-Vlaanderen

Immoscoop West-Vlaanderen

Op 1 maand tijd hebben al meer dan 18 West-Vlaamse vastgoedmakelaars zich aangesloten die het initiatief ondersteunen...

Op 29 juni 2017 stelde Immoscoop, het eerste vastgoed coöperatief in België, haar uitbreiding naar West-Vlaanderen voor. Tijdens dat persmoment, dat plaatsvondt in Oostkamp aan de Loweide werd de gezamenlijke inzet van vastgoedmakelaars in het platform bevestigd.

Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om vastgoedmakelaars met elkaar te laten debatteren over "het belang van vastgoedwebsites voor de sector alsook voor de particulieren". Daarbij werd gewerkt aan het versterken van persoonlijke relaties tussen sectorgenoten en particulieren alsook suggesties aangemoedigd om de vastgoedsector aantrekkelijker te maken.

IMMOSCOOP, dé coöperatie van vastgoedmakelaars heeft een duidelijke visie om grote transparantie te scheppen in de vastgoedmarkt in Vlaanderen. Op dit moment zijn er verschillende portaal sites die de voeling met de vastgoedmarkt meer en meer aan het verliezen zijn. De nadruk van deze portaal sites is hoofdzakelijk het vergaren van informatie van de surfer terwijl deze alleen maar een overzicht wil van het beschikbare vastgoed aanbod. IMMOSCOOP brengt daar verandering in.

De potentiële koper(s) en huurder(s) zijn vragende partij om een eenvoudige, duidelijke en volledige website te hebben waar het vastgoed aanbod te consulteren is. Zonder storende bannering en pop-ups.

De woordvoerder van IMMOSCOOP, Wim Peleman, geeft aan dat de klant de bomen door het bos niet meer zien en dat er nood is aan een eigen portaal opgericht voor en door vastgoedmakelaars, die een zo volledig mogelijk aanbod van de vastgoedmarkt in kaart brengt en de consument zo correct mogelijk informeert.

Aanwezigen op het debat waren bekende en ervaren figuren in de vastgoedwereld, zoals onder andere Filip Dewaele samen met Jeroen Hautekiet van Dewaele Vastgoed, Patrick de Smet van De Smet & Poupeye, René Vercruysse van Immo Acasa & Nathatlie en Guy Delbecque van Immo Delbecque.

De West-Vlaamse makelaars zijn van concensus en geven aan dat op IMMOSCOOP altijd het nieuwste vastgoed exclusief te vinden moet zijn, dit de eerste maand. Dit wil zeggen dat panden voor de eerste 30 dagen enkel en alleen eerst op IMMOSCOOP zullen staan, maar ook op eigen website. Alle andere portalen zullen dus niet meer de laatste nieuwe panden hebben.

Filip Dewaele van Vastgoed Dewaele stelde duidelijk dat de vastgoedmakelaar beseft dat zijn eigen website een belangrijke tool is en blijft. IMMOSCOOP linkt de bezoekers terug door naar de website van makelaar, op deze manier kan de particulier dus meer informatie bekomen en rechtstreeks communiceren met de makelaar via zijn eigen website. Men stelde ook vast tijdens het debat dat de 30 dagen exclusiviteit een echte troef is.

"Vooral de 30 dagen exclusiviteit op eigen website en Immoscoop is een absolute meerwaarde."

- Filip Dewaele


Guy Delbequee van Immo Delbeque wees dan op het feit dat IMMOSCOOP uniek is omwille van zijn cooperatief verhaal. Iedere makelaar is aandeelhouder en dat wil eigen zeggen dat IMMOSCOOP van hun is. Voortaan heeft de vastgoedmakelaar een eigen portaal waar zij dus zelf over beslissen.

"Het is belangrijk dat de makelaar beseft dat IMMOSCOOP van hun is."

- Guy Delbecque


Patrick de Smet van De Smet & Poupeye zag dan vooral voordelen op lange termijn. Hij nuanceerde dat het beroep van vastgoedmakelaar in de toekomst nog meer betekenis zal hebben en dat er een eigen gezamelijk platform moet zijn.

"De makelaar begrijpt meer en meer dat hij zijn toekomst moet beschermen en vooruitdenken."

- Patrick de Smet


Het coöperatief initiatief krijgt dus bij deze een duidelijke bevestiging en een vervolg in West-Vlaanderen. Het initiatief dat 1 jaar geleden gestart is omvat nu over heel Vlaanderen een 450 aangesloten kantoren. In West-Vlaanderen hebben zich een 18 vastgoedmakelaars reeds aangesloten, dit op nog maar 1 maand tijd en die het initatief zullen steunen.

Het persmoment in Oostkamp was niet alleen belangrijk voor de sector, het toont ook aan dat er nood is aan een gezamenlijk initiatief. De makelaar begrijpt meer en meer dat hij zijn toekomst moet beschermen en vooruitdenken, en dus ook meezijn met de digitale tijd is belangrijk voor de vastgoedmakelaars in West-Vlaanderen.

Glenn Tophoven, account manager bij IMMOSCOOP stelt duidelijk dat IMMOSCOOP perfect aanvult in deze context, het persmoment was dus niet enkel om de spectaculaire groei te onderlijnen maar ook om de Vlaming te laten zien dat hij eenvoud en duidelijkheid in de vastgoedsector nog steeds weet te waarderen aldus Tophoven.

Immoscoop is ondertussen een gevestigde waarde in Vlaanderen, met meer dan 650.000 unieke bezoekers en meer dan 4 miljoen pagina weergaven per maand is het snel de bestaande concurrentie aan het inhalen.

De woorvoerder is alvast verheugd van het resultaat, West-Vlaanderen is goed gestart en de vastgoedkantoren van dit prachtig landschap hebben ingezien dat ze hun toekomst kunnen beschermen met dit cooperatief verhaal. Zij zullen dus ook hun aanbod exclusief de eerste 30 dagen enkel en alleen publiceren op IMMOSCOOP en hun een eigen website.

Het persmoment/debat was op donderdag 29 juni van 14 tot 16u en werd opgepikt door Belga en Knack.

Ingang Loweide naar het persmoment

Ingang Loweide naar het persmoment - © Immoscoop

Immoscoop auto en inkomhal

De Immoscoop auto en inkomhal - © Immoscoop

Collegialiteit onder IMMOSCOOP makelaars

Collegialiteit en onmoeting onder West-Vlaamse vastgoedmakelaars - © Immoscoop

Glenn Tophoven tijdens de powerpoint presentatie

Glenn Tophoven tijdens de powerpoint presentatie - © Immoscoop

De digitale vastgoedmakelaar is altijd bezig in weer en wind

De digitale vastgoedmakelaar is altijd bezig in weer en wind - © Immoscoop

Wim Peleman informeert over de sterke evolutie en groei van Immoscoop

Wim Peleman informeert over de sterke evolutie en groei van Immoscoop - © Immoscoop

menu
menu