Hoe onderhandel je het best over een woonlening?

Hoe onderhandel je het best over een woonlening?

Bekijk goed de voorwaarden van de verschillende aanbieders voordat je met één aanbieder gaat onderhandelen...

Om een goede woonlening of hypothecair krediet te verkrijgen moet je onderhandelen met je bankdirecteur. Als je een eigen zaak hebt of in de zakenwereld werkt dan heb je misschien enige ervaring met onderhandelingen. Je hebt dan wellicht ook geleerd dat de manier je onderhandelingen aanpakt en de tactieken die je gebruikt veel invloed kunnen hebben op het uiteindelijke resultaat. Maar hoe pak je het gesprek met je bankdirecteur over je woonlening het beste aan? Wat zijn de tactieken die je best wel of niet kunt gebruiken en welke argumenten moet je zeker op tafel leggen?

Krijg je wel de beste deal aangeboden?

Banken adverteren hun intrestvoeten op alle mogelijk manieren, maar daarbij vertellen ze nooit het hele verhaal. Wat ze niet aan al hun cliënten vertellen is dat die intrestvoeten geen vaststaand gegeven zijn. Banken hebben altijd enige marge om de intrest op een woonlening naar boven of onder bij te stellen, afhankelijk van de cliënt die ze voor zich hebben.

Verschillende factoren bepalen welke voorwaarden en welke intrestvoet je bankdirecteur je zal voorstellen. Je kredietwaardigheid (inkomsten, schulden op dit moment en in het verleden, eventuele achterstallen bij afbetalingen…), de geschatte waarde van de woning die je wilt kopen en het totaalbedrag dat je wilt lenen.

De bank heeft natuurlijk zelf de vrijheid om te bepalen aan welke cliënten ze de interessantste intrestvoeten aanrekent, dus je kunt je dossier met je persoonlijke situatie enkel zo goed mogelijk verdedigen. Je kunt uiteraard niet eisen dat de bank je een betere deal voorstelt.

Je woonkrediet herfinancieren of met meerdere banken onderhandelen

Als je een toezegging hebt voor een woonlening van één bank, dan kun je best toch nog bij een andere bank gaan onderhandelen. Laat dit ook zeker weten aan je gesprekspartners bij de verschillende banken, zo beseffen ze dat je echt de meest voordelige voorwaarden zoekt.

Banken zijn tegenwoordig in een felle concurrentiestrijd verwikkeld. Ze beseffen dat hun cliënten soms duizenden euro's kunnen besparen als een concurrerende bank hen een iets betere deal voor hun woonlening kan voorstellen. Als je bankdirecteur merkt dat je erover twijfelt om bij de concurrentie een lening af te sluiten zal hij of zij soms plots met een beter voorstel komen.

Heb je reeds een lening verkregen dan kun je de mogelijkheden bekijken om deze te laten herfinancieren door een andere bank. Hieraan zijn wel kosten (boetes) verbonden omdat je je oude hypotheek moet laten afsluiten. Soms wegen die kosten echter niet op tegen het voordeligere tarief dat een andere bank je kan bieden.

Breng een overtuigend dossier mee

Je gesprek met de bankdirecteur zou je moeten voorbereid hebben alsof het een belangrijk sollicitatiegesprek betreft. Stel jezelf vooraf bijvoorbeeld de vraag welke je sterke punten zijn in de ogen van de bankdirecteur.

Als je in het verleden leningen hebt afgesloten neem dan de bewijzen mee dat je deze steeds keurig hebt afbetaald. Als je verzekeringen hebt bij de bank waar je komt onderhandelen, wijs de directeur hier dan op. Is dat niet het geval dan is het een goed idee om te laten merken dat je eventueel je verzekeringen wilt transfereren naar de bank.

Er wordt natuurlijk ook gekeken naar je inkomen en arbeidssituatie. Zonder een stabiel inkomen zal je nooit een lening kunnen afsluiten. Heb je echter goede redenen om te denken dat je inkomen in de toekomst nog zal verbeteren, argumenteer dit dan in het gesprek met de bankdirecteur.

Laat niet merken dat je toegeeflijk bent

Onderhandelen is voor een stuk ook acteren. Je bankdirecteur kent je wellicht niet persoonlijk genoeg om te weten of je een harde onderhandelaar bent of niet. Geef hem (of haar) dus maar de indruk dat je wel degelijk een gewiekste onderhandelaar bent.

Dat doe je bijvoorbeeld door je, zeker in het begin van het gesprek, weinig toegeeflijk op te stellen. Leg uit wat je nodig hebt, en als je gesprekspartner erop wijst dat bijvoorbeeld de termijn of het bedrag waarop je rekent aan de hoge kant zijn, vertel hem dan dat dit toch echt de voorwaarden zijn die je verwacht. Eventuele toegevingen kun je achteraf nog steeds doen, maar op deze manier beperk je de marge voor de bankdirecteur om je minder gunstige voorwaarden voor te stellen.

Zorg dat je de markt goed kent

De markt voor woonleningen is constant in evolutie. Banken passen hun aanbod aan op basis van wat de concurrentie doet. Bekijk daarom goed de voorwaarden van de verschillende aanbieders voordat je met één aanbieder gaat onderhandelen.

Als je merkt dat andere kredietinstellingen betere voorwaarden bieden (of zelfs randvoorwaarden, zoals de verzekering, de dossierkosten enz.) kun je dit tijdens het gesprek vermelden, vaak blijkt er dan plots toch meer mogelijk dan je oorspronkelijk werd verteld.

Wees echter slim in hoe je dit ter sprake brengt. Zeg dus niet: "Kunnen we de dossierkosten niet laten vallen?", maar zeg, "Bij bank X rekenen ze geen dossierkosten aan, kunt u mij hetzelfde aanbieden?"

Durf de onderhandelingstafel verlaten

Het is in de politieke wereld een heel bekende onderhandelingstactiek om gewoon weg te lopen van de gesprekstafel. Dat zet veel druk op de onderhandelingspartners, want die krijgen het gevoel dat ze je echt kwijt zijn als ze nu geen toegevingen doen.

Verloopt de onderhandeling met je bankdirecteur moeilijk? Begin het gesprek dan af te sluiten en wacht even af of je toch een beter voorstel krijgt. Soms moet je ook echt het kantoor verlaten en een dag of twee wachten om te kijken of je geen telefoontje krijgt met een beter voorstel.

Conclusie? Niet vragen is niet krijgen

Wil je een lening aangeboden krijgen met interessantere voorwaarden dan degene waar de bank mee adverteert dan moet je durven onderhandelen. Aarzel niet om verschillende banken tegen mekaar uit te spelen en de voorwaarden die ze je aanbieden goed te vergelijken. Onthoud, een goed voorbereide onderhandelaar is er twee waard!

Op zoek naar een betrouwbare makelaar in uw regio?

Klik hier voor een lijst van erkende IMMOSCOOP makelaars.

menu
menu