Tips & Advies

Is een BEN-woning nu echt voordeliger?

access_time23 September, 2018

Wie voor een nieuwbouwwoning kiest, zal ongetwijfeld de keuze moeten maken tussen een BEN-woning of een hedendaagse woning. Hier sommen we de voordelen van een bijnaenergieneutrale woning voor jou op!

Investeren in luxe vastgoed?

access_time31 Juli, 2018

Wat is luxe vastgoed, welke paramenters spelen een rol en is het verstandig om te investeren in luxe vastgoed in België?

Voorbereidingen en tips om je vastgoedkantoor GDPR compatibel te maken

access_time19 Februari, 2018

Wat moet je weten en wat moet je doen om je vastgoedkantoor GDPR compatibel te maken? Lees 10 praktische tips en bereid je voor.

Woningverkopers, bereid je voor op een bouwtechnische keuring

access_time7 Oktober, 2017

Voor de meeste woningverkopers is een eerste bouwtechnische keuring ongetwijfeld een onverwachte zenuwslopende ervaring... Dit is wat je kan doen.

Open huis of bezoek op afspraak?

access_time29 September, 2017

Nodig je geïnteresseerde woningkopers best uit op een open huis of maak je een afspraak voor een privébezoek? Beide formules hebben voor- en nadelen natuurlijk, maar welke formule heeft het meeste succes?

In de stad wonen of op het platteland?

access_time9 September, 2017

Hoewel je in Vlaanderen nergens echt ver van een stad woont voelt het leven in een stad of in de stadsrand toch nog steeds helemaal anders aan dan het leven in een dorp. Toch maken ook veel mensen die opgroeien op het platteland kennis met het stadsleven...

De 9 grootste mythes over immobiliën

access_time14 Augustus, 2017

Doordat de immobiliën sector soms bij het publiek echter niet zo bekend is, zijn er ook enkele hardnekkige mythes ontstaan. Tijd dus om er daar een aantal van te ontkrachten...

De voor- en nadelen van co-wonen of woningdelen

access_time29 Juli, 2017

Met verschillende gezinnen een woning delen, is dat een goed idee of niet? Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in vormen van gemeenschappelijk wonen, ook wel bekend als co-wonen, co-housing of woningdelen.

Wat moet je weten over een overbruggingskrediet?

access_time21 Juni, 2017

Vaak kunnen mensen die hun oude woning verkopen niet wachten tot het verkoopproces volledig rond is vooraleer te starten met het aankopen (of bouwen) van een nieuwe woning. Het principe kan eenvoudig lijken, toch zijn overbruggingskredieten een verwarrend onderwerp voor veel woningkopers.

De onverwachte voordelen van een huis verkopen via een vastgoedmakelaar

access_time8 Juni, 2017

Je woning verkopen via een vastgoedmakelaar of niet? Het is logisch dat mensen zich die vraag stellen, zeker als ze het kostenplaatje voor een verkoop via een makelaar bekijken. Voor de cliënt is het ereloon dat een makelaar ontvangt, of dat nu een percentage of een vast bedrag is, steeds een groot bedrag.

Tips voor investeren in commercieel vastgoed

access_time21 Mei, 2017

Een investering in commerciële lokalen of gebouwen kan een stabielere bron van inkomsten blijken dan een investering in residentieel vastgoed. Een succesvolle commerciële activiteit kan dus op lange termijn een garantie bieden wat betreft de inkomsten.

Hoe maak je je woning seniorenvriendelijk?

access_time23 April, 2017

Er zijn veel goede redenen te bedenken om een woning seniorenvriendelijk te maken. In een vergrijzende maatschappij is het aanpassen van een woning aan oudere of bejaarde bewoners in elk geval een slimme investering.

4 manieren om een woning te kopen als de bank niet wil lenen

access_time10 April, 2017

Historisch lage rentes maken dat de kredietmarkt voor woningkopers momenteel bijzonder gunstig is. Maar zelfs in de huidige soepele hypotheekmarkt is het niet altijd eenvoudig een woonlening af te sluiten.

Immoscoop ontwikkelt sensor

access_time1 April, 2017

De IMMOSCOOP sensor zelf zit vol met krachtige technologien en functies, zoals een Bluetooth 4.0 chip, en een vervangbare batterij die ongeveer 1 jaar meedraait en een audio input controller.

Je woning verzekeren tegen natuurrampen

access_time25 Februari, 2017

Je woning is wellicht je kostbaarste bezit en het zou dan ook onverantwoord zijn deze niet goed te verzekeren. Dat is ook de reden dat banken voor het toekennen van een hypothecaire lening eisen dat je een woningverzekering afsluit.

menu
menu