Help

 

Wat is IMMOSCOOP?

IMMOSCOOP is dé hotspot voor vastgoedprimeurs. Surfers die op zoek zijn naar woningen, appartementen, nieuwbouwprojecten en bouwgronden die nieuw op de markt komen, zijn bij IMMOSCOOP aan het juiste adres. IMMOSCOOP is gegroeid vanuit vastgoedprofessionals die aan de zoekende consument een website bieden waar op een overzichtelijke wijze het recentste aanbod uit vastgoedland wordt gebracht.Kan ik als particulier een zoekertje plaatsen?

Ja, als particulier kan u eenmalig gedurende 2 maanden voor €49 uw zoekertje op IMMOSCOOP plaatsen. Klik hier om uw zoekertje te publiceren.Hoe bewaar ik mijn favoriete panden?

Eenmaal u een account heeft geregistreerd kan u bij elk pand gebruik maken van de knop "toevoegen aan favorieten". IMMOSCOOP zal dan het zoekertje bewaren in uw account. Om uw favorieten opnieuw te bekijken, klik op "favorieten" boven in de menu balk.Kan ik mijn zoekopdracht bewaren?

Net zoals de favorieten kan u als geregistreerde gebruiker uw zoekopdrachten bewaren. U kan tot en met 5 zoekopdrachten bewaren. IMMOSCOOP zal u automatisch op de hoogte brengen van nieuwe panden die als primeur worden aangeboden in de door u gekozen omgeving.Wat zijn vastgoedprimeurs?

Vastgoedprimeurs zijn panden van vastgoedmakelaars die nieuw worden aangeboden op de website van IMMOSCOOP. U vind dus bij IMMOSCOOP de laatste nieuwe panden die recent op de markt worden aangeboden.Kan ik een zoekertje aanpassen of verwijderen?

Ja, indien u als particulier een zoekertje heeft geplaatst, dan kan u vragen om deze te wijzigen of te verwijderen. Zoekertjes worden handmatig nagekeken door een medewerker om de kwaliteit van de informatie te verifiëren. U kan via email wijzigingen zoals het aanpassen van de prijs, omschrijving of toevoegen van meer foto's aanvragen door een mail te sturen naar support@immoscoop.be. Gelieve ook de referentie of de url van het zoekertje mee te vermelden in de email. Bij een aanvraag van verwijdering worden zoekertjes binnen de 24u verwijderd.Kan ik nog meer fotos toevoegen aan mijn zoekertje?

Ja, u kan tot en met 14 foto's toevoegen aan uw zoekertje. Eenmaal uw zoekertje is goedgekeurd, gelieve een email te sturen naar support@immoscoop.be met de referentie van uw zoekertje en met de vraag om uw fotos te kunnen beheren of wijzigen. U zal dan een uitnodiging via email ontvangen om uw fotos te kunnen wijzigen en verder beheren. Let wel op, foto's moeten 1024 pixels breed zijn en rechthoekig horizontaal, niet verticaal. Wij wensen alles handmatig te kunnen controleren om fraude of andere ongewenste vormen van misbruik te voorkomen.Mijn zoekertje werd niet aanvaard. Wat nu?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw zoekertje niet werd aanvaard. De kwaliteit van de informatie en van de foto's speelt een grote rol. Zo moet u ervoor zorgen dat alle wettelijk verplichte informatie aanwezig is, zoals bijvoorbeeld de EPC, Stedenbouw en Watertoets. Daarnaast is het belangrijk dat u een omstandige omschrijving opgeeft. Urls, links of andere bronvermeldingen worden niet toegestaan. Texten zoals geen immo zijn geen toegevoegde waarde in de omschrijving, immers bezoekers krijgen een duidelijke indicatie wanneer een zoekertje van een particulier of vastgoedmakelaar is. Het is overbodig om uw persoonlijk email en telefoon nummer te vermelden in de omschrijving, immers deze zijn al reeds toegangelijk via het contact formulier.

Betreft de foto's, gelieve aandachtig de aanbevelingen te volgen op de zoekertjes pagina. De eerste foto moet de voorkant van de woning zijn. (Voorgevel of façade). Indien uw zoekertje een bouwgrond is, gebruik een foto van de grond als eerste foto ipv van een plannetje of render. Foto's mogen niet verticaal zijn en moeten dus rechthoekig horizontaal zijn (landschapsformaat). De aanbevolen afmeting is 1024 pixels breed. Niet meer niet minder. Foto's die omgekeerd staan of liggen worden niet aanvaard.In het geval van een woning of appartement, moet het zoekertje minimum 5 foto's bevatten. Geef ook de nodige aandacht aan de kleuren en verlichting van uw woning. U kan zich steeds beroepen op een professionele fotograaf of vastgoedmakelaar om u hiermee te ondersteunen. In de meeste gevallen vermelden we in de email wat de mogelijke oorzaak is van weigering, maar u doet er goed aan om de informatie en kwaliteit van uw zoekertje zo goed mogelijk te controleren alvorens u deze doorstuurt. Kortom, een lelijk zoekertje zal minder belangstelling hebben en dus minder interesse opwekken bij bezoekers.

Immoscoop streeft dus naar mooie en kwalitatieve zoekertjes, aangezien u als particulier maar 1x mag adverteren is het belangrijk dat u de nodige aandacht geeft aan de kwaliteit wanneer u overweegt om een advertentie te plaatsen.


Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Indien u als particulier niet meer uw wachtwoord weet of deze verloren heeft, gelieve een email te sturen naar support@immoscoop.be.Wat zijn de gebruiksvoorwaarden?

IMMOSCOOP streeft naar transparante communicatie. Onze volledige gebruiksvoorwaarden en privacy policy zijn aanwezig op de website.Voor Professionals

 

Hoe kan ik lid worden van IMMOSCOOP?

Alleen erkende vastgoedmakelaars in het bezit van een BIV nummer kunnen zich aansluiten bij IMMOSCOOP. Voor meer informatie over de voorwaarden om lid te worden, neem contact op met onze help desk.Hoe kan ik mijn zoekertjes beheren?

Vastgoedmakelaars die lid zijn van IMMOSCOOP kunnen hun zoekertjes beheren via de IMMOSCOOP content management system. Neem contact op met onze help desk voor meer informatie via het email support@immoscoop.be.

Hoe kan ik mijn website beschermen tegen scrapers?

Vastgoedmakelaars die lid zijn van IMMOSCOOP kunnen gebruik maken van alle tools en functionaliteiten die IMMOSCOOP ontwikkelt. Zo is er een antiscraping code die u op een eenvoudige manier kan toevoegen op uw eigen website om vijandige scrapers een halt toe te roepen. Voor meer informatie neem contact op met onze help desk.Ik heb een andere vraag, wie kan ik contacteren?

Voor administratieve vragen of om lid te worden van IMMOSCOOP, neem contact op via het email info@immoscoop.be. Voor technische ondersteuning gebruik het email support@immoscoop.be.