Help

 

Wat is IMMOSCOOP?

IMMOSCOOP is dé hotspot voor vastgoedprimeurs. Surfers die op zoek zijn naar woningen, appartementen, nieuwbouwprojecten en bouwgronden die nieuw op de markt komen, zijn bij IMMOSCOOP aan het juiste adres. IMMOSCOOP is gegroeid vanuit vastgoedprofessionals die aan de zoekende consument een website bieden waar op een overzichtelijke wijze het recentste aanbod uit vastgoedland wordt gebracht.Kan ik als particulier een zoekertje plaatsen?

Ja, als particulier kan u eenmalig gedurende 2 maanden uw zoekertje gratis op IMMOSCOOP plaatsen. Klik hier om uw gratis zoekertje te publiceren.Hoe bewaar ik mijn favoriete panden?

Eenmaal u een account heeft geregistreerd kan u bij elk pand gebruik maken van de knop "toevoegen aan favorieten". IMMOSCOOP zal dan het zoekertje bewaren in uw account. Om uw favorieten opnieuw te bekijken, klik op "favorieten" boven in de menu balk.Kan ik mijn zoekopdracht bewaren?

Net zoals de favorieten kan u als geregistreerde gebruiker uw zoekopdrachten bewaren. U kan tot en met 5 zoekopdrachten bewaren. IMMOSCOOP zal u automatisch op de hoogte brengen van nieuwe panden die als primeur worden aangeboden in de door u gekozen omgeving.Wat zijn vastgoedprimeurs?

Vastgoedprimeurs zijn panden van vastgoedmakelaars die exclusief worden aangeboden op de website van IMMOSCOOP. U vind dus bij IMMOSCOOP de laatste nieuwe panden die recent op de markt worden aangeboden.Kan ik een zoekertje aanpassen of verwijderen?

Ja, indien u als particulier een zoekertje heeft geplaatst, dan kan u vragen om deze te wijzigen of te verwijderen. Zoekertjes worden handmatig nagekeken door een medewerker om de kwaliteit van de informatie te verifieren. U kan via email wijzigingen zoals het aanpassen van de prijs, omschrijving of toevoegen van meer fotos aanvragen door een mail te sturen naar support@immoscoop.be. Gelieve ook de referentie of de url van het zoekertje mee te vermelden in de email.Kan ik nog meer fotos toevoegen aan mijn zoekertje?

Ja, u kan tot en met 20 fotos toevoegen aan uw zoekertje. Eenmaal uw zoekertje is goedgekeurd, gelieve uw extra fotos op te sturen naar support@immoscoop.be. Let wel op, fotos moeten 1024 pixels breed zijn en rechthoekig horizontaal, niet verticaal. Gelieve ook de referentie of de url van het zoekertje mee te vermelden in de email.Mijn zoekertje werd niet aanvaard. Wat nu?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een zoekertje niet werd aanvaard door IMMOSCOOP. De kwaliteit van de informatie en van de fotos speelt een grote rol. Zo moet u ervoor zorgen dat alle wettelijk verplichte informatie aanwezig is, zoals bijvoorbeeld de EPC, Stedenbouw en Watertoets en zorg voor een omstandige omschrijving.

Wat betreft de fotos, gelieve aandachtig de aanbevelingen te volgen op de pagina. De eerste foto moet de voorkant zijn. Fotos mogen niet verticaal zijn en moeten dus rechthoekig horizontaal zijn. De aanbevolen afmeting is 1024 pixels breed. Niet meer niet minder. Fotos die omgekeerd staan of liggen worden niet aanvaard.

Zoekertjes moeten ook minimum 7 fotos hebben. In de meeste gevallen vermelden we in de email wat de mogelijke oorzaak is maar u doet er goed aan om de informatie en kwaliteit van uw zoekertje zo goed mogelijk te controleren alvorens u deze naar ons doorstuurt.

Immoscoop streeft naar mooie en kwalitatieve zoekertjes, het is dus belangrijk dat u als particulier de nodige aandacht geeft aan de kwaliteit van uw informatie wanneer u overweegt om een advertentie te plaatsen.Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Indien u als particulier niet meer uw wachtwoord weet of deze verloren heeft, gelieve een email te sturen naar support@immoscoop.be.Wat zijn de gebruiksvoorwaarden?

IMMOSCOOP streeft naar transparante communicatie. Onze volledige gebruiksvoorwaarden en privacy policy zijn aanwezig op de website.Voor Professionals

 

Hoe kan ik lid worden van IMMOSCOOP?

Alleen erkende vastgoedmakelaars in het bezit van een BIV nummer kunnen zich aansluiten bij IMMOSCOOP. Voor meer informatie over de voorwaarden om lid te worden, neem contact op met onze help desk.Hoe kan ik mijn zoekertjes beheren?

Vastgoedmakelaars die lid zijn van IMMOSCOOP kunnen hun zoekertjes beheren via de IMMOSCOOP content management system. Neem contact op met onze help desk voor meer informatie via het email support@immoscoop.be.

Hoe kan ik mijn website beschermen tegen scrapers?

Vastgoedmakelaars die lid zijn van IMMOSCOOP kunnen gebruik maken van alle tools en functionaliteiten die IMMOSCOOP ontwikkelt. Zo is er een antiscraping code die u op een eenvoudige manier kan toevoegen op uw eigen website om vijandige scrapers een halt toe te roepen. Voor meer informatie neem contact op met onze help desk.Hoe lang blijven zoekertjes staan als primeur?

Zoekertjes worden voor een minimum periode van 30 dagen aangeboden als primeur op IMMOSCOOP en op de eigen website van de vastgoedmakelaar. Dit wil zeggen dat zoekertjes alleen maar zichtbaar zijn bij IMMOSCOOP.Ik heb een andere vraag, wie kan ik contacteren?

Voor administratieve vragen of om lid te worden van IMMOSCOOP, neem contact op via het email info@immoscoop.be. Voor technische ondersteuning gebruik het email support@immoscoop.be.