Huis te koop in Mechelen met 4 slaapkamers

EPC-label DEPCD
232
90
4
1
Omschrijving

Historisch handelspand met woonst in het hartje van Mechelen


Historisch handelspand (1771) met woonst, genaamd "Zwart Verken" in het hartje van Mechelen, recht tegenover de Stadsschouwburg van Mechelen en vlakbij winkels, station Mechelen, scholen, etc. Interieur een combinatie van authentiek in de woonst op de 1ste verdieping en moderne invulling in de commerciële eigendom op gelijkvloers. Ideaal als investering /opbrengsteigendom / B&B / opsplitsing indien gewenst aan te vragen.

Op het gelijkvloers bevindt zich het handelspand, gerenoveerd als een moderne kantoorruimte, maar kan perfect gebruikt worden als handelszaak of vrij beroep. Terras van 3,5m mogelijk op trottoir. Er is tevens een ruime kelder aanwezig. Invulling kantoorruimte momenteel: 3 kantoren, WC, berging, keuken en nachthal. Mogelijkheid om gelijkvloers om te vormen naar woonentiteit, door een badkamer te maken van de berging.

Het duplex-appartement is bereikbaar langs het handelspand, via doorgang van de inkomhal van de Korte Maagdenstraat nr. 1, maar ook afzonderlijk via de inkomhal langs de K. Maagdenstr via trap/lift.
Het duplex-appartement omvat: heldere veranda met openschuivend dak. Daarnaast, keuken met eiken meubel, volledig geïnstalleerd en mogelijkheid tot aansluiting wasmachine. Via de keuken kom je in de eetkamer en de ruime woonkamer met authentiek houten plafond en met prachtig zicht op de Stadsschouwburg van Mechelen. Daarnaast is er nog één slaapkamer aanwezig, die zich bevindt in het appartementsgebouw ernaast.
De draaitrap leidt ons naar de tweede verdieping, waar nog 2 slaapkamers zijn met mezzanine, een badkamer en nog één slaapkamer. Op verdiep 1 & 2 zijn telkens een slaapkamer uit het appartementsgebouw inbegrepen bij de eigendom van Keizerstraat 18 & Korte Maagdenstraat 1 b.4 (dit dateert uit het gebruik door de vorige eigenaar).
Renovaties in 2008 & 2020 waarbij overal dubbel glas werd voorzien & een behandeling van de historische gevel.
In het appartementsgebouw achter het pand zijn tevens staanplaatsen te koop - nuttig voor de aanvraag van een opsplitsing.

Financieel

Verkoop onder btw-stelsel
Nee
Kadastraal inkomen
1.125 €
Kadasteroppervlakte
89,56 m²

Gebouw

Type pand
Huis
Subtype
Gebouw voor gemengd gebruik
Bewoonbare oppervlakte
232 m²

Terrein

Perceeloppervlakte
89,56 m²
Meest recente bestemming terrein
Woongebied

Ligging

Openbaar vervoer nabij
Ja
Afstand tot openbaar vervoer
100
Autosnelweg nabij
Ja

Indeling

Aantal slaapkamers
4
Oppervlakte slaapkamers
11 m²; 17,6 m²; 16,7 m²; 9,9 m²
Aantal badkamers
1

Comfort

Lift
Ja
Aansluiting gas
Ja
Aansluiting riolering
Ja

Energie

EPC-score (kWh/(m² jaar))
351
EPC-label
D
Unieke code EPC
20220603-0002616307-RES-1

Ruimtelijke ordening

Bestemming gebouw
Commercieel; Commercieel + woning
Dagvaarding
Nee
Dagvaarding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Locatie
Keizerstraat 18, 2800 Mechelen
Ook interessant voor jou
Bekijk gelijkaardige panden
Bereken je maandlast