Appartement te koop in Gent met 3 slaapkamers

199
214
3
1
Omschrijving

Casco loft op 2de verdiep in renovatieproject te Gent

Prachtige en unieke casco loft met terras op de 2de verdieping in de Residentie "Academie". Dit project vormt een eigen stadswijk, een nieuw quartier, geheel in de traditie van het nabijgelegen Prinsenhof. Een plek pal in de stad waar bewoner en leefbaarheid centraal staan. Een plek om te wonen en tot rust te komen, waar men even naar de winkel kan. Waar men zijn buren kent. Een plek met ruimte en privacy op een boogscheut van het hart van de stad.

Het uitzicht van Academie wordt gedomineerd door de geslaagde combinatie van prachtig gerenoveerd erfgoed met weldoordachte nieuwbouw. De ambitie is om op een verantwoorde manier om te gaan met erfgoed, en tegelijkertijd een aangename en duurzame omgeving te creëren om in te wonen. Voor de renovatie van het op de site aanwezige erfgoed wordt samengewerkt met specialisten op het vlak van monumentenzorg. Voor de aanvullende nieuwbouw werd bewust gekozen voor een aantal verschillende duurzame projecten, ontwikkeld door een select gezelschap van gerenommeerde architecten en partners. Dit levert zeven unieke deelprojecten op die samen voor een gevarieerd woonaanbod zorgen

Op de site wordt er ademruimte gecreëerd door het structureel inplannen van een aantal pleinen, stukken natuur en ruime doorgangen. Naast de twee met groen verfraaide erekoeren aan de voorgevel van de brandweerkazerne en de Academie, worden op de site nog drie grote tuinen aangelegd. Verder blijft er nog ruim voldoende plaats over voor private tuinen die dankzij hagen moeiteloos in de omgeving opgaan. Op die manier ontstaan rond de ruime groene tuinen prachtige tuinappartementen.

Financieel

Waarde constructie
605.375 €
Waarde grond
229.625 €

Gebouw

Type pand
Appartement
Subtype
Loft
Bewoonbare oppervlakte
199 m²

Terrein

Perceeloppervlakte
214 m²
Meest recente bestemming terrein
Woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde

Ligging

Omgeving / buurt
Stadskern

Indeling

Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Terras
Ja

Comfort

Zwembad
Nee

Energie

Keuringsattest elektriciteit
Ja, conform

Ruimtelijke ordening

Dagvaarding
Nee
Vonnissen
Nee
Bouwvergunning
Ja
Locatie
Academiestraat 1 A2.04, 9000 Gent
Ook interessant voor jou
Bekijk gelijkaardige panden
Bereken je maandlast