Beschrijving

Uitzonderlijke, gerenoveerde kasteelhoeve op goed bereikbare locatie.

U treft deze kasteelhoeve 'Spokenhof' op de grens van Borsbeek en Boechout, aan de zuidrand van Antwerpen.
De koninklijke oprit, via de brug, en de slotgracht vormen de pièces de résistance van dit mooie pand. Dit historische landhuis werd 15 jaar geleden gerenoveerd met behoud van de ontelbare authentieke elementen. Achter de karaktervolle gevel gaat een uitzonderlijk ruime woning schuil. U betreedt de woning via de originele, massieve inkomdeur en treft meteen een ruime inkomhal. Deze geeft toegang tot de schitterende leefruimte met open haard, een eetkamer en een leeskamer met houthaard en aparte bibliotheekruimte. Aansluitend bij de eetkamer situeert zich de ingerichte keuken met toegang tot de schitterende tuin. Vervolgens komt u in een tweede hal, die voorzien is van gastentoilet en toegang geeft tot een ruim bureau. De massieve houten trap geeft uit op de nachthal met aansluitend drie ruime slaapkamers, een schitterende badkamer, vestiairekasten en een apart toilet. De master bedroom, met monumentale schouw, is meer dan 50 m² groot. De tweede verdieping bereikt u met een vaste trap en herbergt 2 zeer ruime zolderkamers met een nokhoogte van 4m. Deze verdieping kan, mits eenvoudige ingreep, betrokken worden als extra slaapkamers, bureauruimte, enzovoort. De elektriciteit, het sanitair, de beglazing en de centrale verwarming werden onder meer gerenoveerd en de zoldervloer werd geïsoleerd.

De volgroeide en volledig aangelegde tuin met omheining biedt plaats voor 4 wagens en heeft tevens een overdekte berging voor fietsen. De volgroeide hagen bezorgen de bewoners een gevoel van privacy. Mits meerprijs kan u tevens de naastliggende agrarische gronden (+/-12.500m²) met boomgaard aankopen.

Bent u betoverd door deze karaktervolle kasteelhoeve, die werd gerenoveerd met behoud van haar authentieke elementen? 
Voor meer informatie of een bezoek, contacteer Barbara@huyzen.be of 0497/10.55.09. Ontdek ons volledig aanbod op www.huyzen.be

Bekijk dit pand bij de makelaar

Eigenschappen

Type Woning
Ligging Boechout
Straatnaam Borsbeeksesteenweg 102
Transactie Te Koop
Slaapkamers 5
Badkamers 1
Woonoppervlakte 370 m2
Terrein Oppervlakte 5085 m2
EPC Waarde 688 kWh/m2
Energie Certificaat 2116837
Kadastraal Inkomen €1517
Bouwjaar 1625
Makelaar Ref. 3632192
IMMOSCOOP Ref. KXHRQ2609190430
Stedenbouwkundig vergunning Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Dagvaarding Nee
Voorkooprecht Ja
Stedenbouwkundige bestemming agrarisch gebied
Overstromingsgebied niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
   
Spaargids Vergelijk de woonleningen tarieven

Contact

OF