Beschrijving

Op het goed Mishaegen worden in de 15de eeuw twee hoeven vermeld, zogenaamd de hoeven : “Kleine” en “Grote Mishaegen”. In 1482 werden deze beide hoeven aan de zusteres augustinessen geschonken. Het toen gevestigde Sionklooster kende slechts een kort bestaan:
na de inval van Maarten van Rossem (1542) en latere goedsdiensttroebelen vertrokken de kloosterlingen naar Breda (1564). Mishaegen kende verschillende eigenaars tot het goed in 1769 werd verkocht aan Charles de Proli die de gronden wou ontginnen. In 1772 bouwde hij een hof van plaiantie; de huidige Guyotdreef werd enkele jaren later, na de rechttrekking van de Bredabaan aangelegd. Na het faillissement van de Proli kwam het kasteel met bijgebouwen en gronden in de handen van de familie Guyot. De twee hoeven van het houde Mishaegen verdwenen in 1940.
Classicistisch Kasteel in een prachtig park (heraangelegd en verfraaid in het derde kwart van de 19de eeuw) met koetshuis en boerderij-conciërgewoning ten westen van het hoofdgebouw.
Kasteel dateert van 1772, bijgebouwen (west-en oostzijde) in 19e eeuw. Ten westen van het kasteel bevindt zich een classicistisch koetshuis mogelijk gebouwd in 1867 (gedenksteen). Deze moet volledig gerestaureerd worden.Ten zuiden van het koetshuis: een vroegere boerderij (19de eeuw), thans zwembad in ruwbouw.Het kasteel werd volledig herbouwd met alle nieuwste technieken, vloerverwarming, dubbele beglazing, nieuwe daken, kortom volledige nieuwbouw en volledig onderkelderd , voorziening voor lift etc, de afwerking, keuken, badkamers moet nog voorzien worden.
EPC : 153 kWh/m² - UC :0002092598
Stedenbouwkundige inlichtingen : Vergunning uitgereikt, Woonparkgebied, geen rechtelijke of bestuurlijke maatregel opgelegd, geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig, geen verkavelingsvergunning.
O-Peil: geen overstromingsgevoelig gebied

Bekijk dit pand bij de makelaar

Contact

OF