Beschrijving

U heeft bouwplannen? Laat ons even de regio weten waar u wenst te bouwen. Wij hebben verschillende gronden ter beschikking. Beschikt u zelf al over een bouwgrond dan kunnen wij u vrijblijvend een offerte bezorgen naargelang de bouwvoorschriften en uw voorziene budget. Wij kunnen traditioneel bouwen doch krijgen meer en meer de vraag achter ons innovatief geïsoleerd betonbouw systeem. Dit systeem bestaat al wel vele jaren maar dan voornamelijk in de koudere oorden zoals in Scandinavie, maar zelfs ook in het Midden Oosten wordt er met dit systeem woningen-appartementen gebouwd. Door onze huidige reglementering moeten we steeds naar een beter E-peil - S-peil streven, en wij voldoen reeds ruimschoots aan deze normen want wij bouwen al standaard "BEN - woningen" Ons systeem biedt verschillende voordelen: De ruwbouw gaat veel sneller en de bouw zelf blijft ook veel droger dan een traditionele, oersterk, zeer goede thermische en akoestische eigenschappen en milieuvriendelijker. Vraag vrijblijvend onze brochure en ons lastenboek aan of kom eens polsen naar onze kijkwoningen. Kortelings kan u ook opnieuw een kijkje nemen op de vernieuwde website www.meeus-bouwprojecten.be waar u meer informatie zal terugvinden.
WIE ZIJN WIJ?
De Bouwgroep; wat moeten wij ons daar bij voorstellen?
Verenging van kleine aannemers en diverse vakmensen in de bouw. Met hetzelfde motto: betere kwaliteit, betere service voor een betere prijs.
Is er keuze in de bouwwijze?
Ja, de klant-bouwheer kan of traditioneel bouwen of opteren voor de super geïsoleerde betonbouw.
Is er voldoende ervaring opgedaan met ISO-betonbouw?
Ja meer dan voldoende. De eerste woning volgens deze bouwwijze, is reeds meer dan 50 jaar bewoond. Ondertussen zijn er meer dan 18.000 gebouwd met het systeem dat wij aanbieden.
Is het ontwerp van de woning vrij zoals bij een traditionele bouw?
Ja de architecturale mogelijkheden zijn dezelfde. Er worden zelfs scholen, ziekenhuizen en grote appartementsgebouwen in opgetrokken.
Is het uitzicht van de woning hetzelfde als die bij een traditioneel gebouwde?
Ja, er is geen verschil te merken.
Hoe wordt een ISO-betonwoning binnen afgewerkt?
Op dezelfde wijze als een traditioneel gebouwd huis.
Is er een verschil in isolatie tussen een traditioneel gebouwde woning en een betonbouw?
Onze woningen zijn standaard "BEN-woningen" en komen dus in aanmerking voor de premie (voorlopig althans).Wil je een stap verder zetten en kiezen voor een passiefwoning (met recht op een nog hogere premie) dan zal de geringe meerprijs je aangenaam verrassen.
Is er een groter risico op koudebruggen bij een dergelijke hoge isolatie?
De muren in gewapend beton zijn minimum 15 cm dik en worden als het ware "ingepakt" in de isolatie. Daardoor is er geen enkel risico op koudebruggen. Ook de luchtdichtheid is daardoor perfect.
Beton heeft een grote thermische inertie wat betekent dat?

/> De inertie is 6 keer meer dan hout. Daardoor blijft de binnentemperatuur heel constant, wat het comfortgevoel in een betonwoning verhoogt. Door de bijzonder goede isolatie is er ook geen koeling nodig in de zomer.
Is een betonbouw duurzaam? Is dit wel ecologisch?
Ja, door de sterkte van de constructie gaat die veel langer mee met een kleinere ecologische voetafdruk tot gevolg.
Is een betonwoning sneller woonklaar?
Ja er is een aanzienlijk verschil met een traditionele woning. De ruwbouw gaat veel sneller en de bouw zelf blijft ook veel droger dan een traditionele. Dit komt door de bouwwijze en ook omdat de woning sneller onderdak staat.
Kunnen er ramen met driedubbelglas geplaatst worden?
Ja, al onze woningen in betonbouw zijn standaard voorzien van ramen met driedubbele beglazing.
U zal echter nog met een pak meer vragen zitten. Twijfel dus niet om ons vrijblijvend te contacteren zodat we u kunnen informeren wat hedendaags bouwen inhoudt.

Bekijk dit pand bij de makelaar

Contact

OF