UIS: 2950.168 TH

Beschrijving

Schitterend gelegen Mid-Century House
Deze volledig gerenoveerde modernistische villa heeft een uniek karakter, dat geïnspireerd werd op de Casestudy huizen in California. De eyecatchers zijn de doordachte architectuur.

De woning omvat een lichte leefruimte, ingerichte leefkeuken, bureelruimte, 3 slaapkamers, dressing, 2 ingerichte badkamers en ruim inpandige garage op een zonnig, open perceel van 4.000 m2.
De woning onderging een totaalrenovatie waarbij de architecten van Altu Space de overgang tussen de oude en nieuwe vleugel vakkundig uitwisten: de woning is op een heel natuurlijke manier toegenomen in oppervlakte en in comfort.
De bijzondere ligging van het huis in het midden van het glooiende perceel creëert een aparte dynamiek. Elke plek waar je in het huis staat en naar buiten kijkt, of waar het licht invalt is over nagedacht. Dit prachtig perceel is gelegen in een oase van rust nabij Royal Antwerp Golf Club.
Het originele idee van de splitlevelwoning is doorgetrokken naar het nieuwe gedeelte. Dat bevat een mastersuite met dressing, toilet en exclusief ingerichte badkamer en een bureau: een verzonken plek waar je de tuin vanuit een ander perspectief beleeft. De nieuwe vleugel is gebouwd in dezelfde witgeschilderde bakstenen als het originele huis. En de aluminium ramen zijn overal vernieuwd met verzonken profielen.
De dubbelzijdige haard is de centrale blikvanger en connecteert zit- en eethoek op een organische manier. Dankzij de betonnen sokkel wordt het haardmeubel zelf een volwaardige zitplek. Die vloeiende vormen rond de haard komen ook terug in het terras. Het plafond in de living bestaat uit nieuwe gelakte panelen van meranti multi plex die het ”Mid-Century” gevoel versterken.
De combinatie van beton en duurzame houtsoorten geven de keuken een stoere look. De keuken is voorzien van hetelucht-grill, inductieplaat, Bora dampkap, vaatwasser en koelkast. De connectie wordt compleet gemaakt door de origineel doordachte buitenbar met buitenhaard.
De kinderkamers en de kinderbadkamer liggen in een aparte vleugel van het huis, op een splitlevelverdieping die vertrekt aan de inkom.

Bijzonderheden:
● Unieke modernistische woning
● Gelegen in een oase van rust in uniek perceel nabij Royal Antwerp Golf Club
● Woning is zuid gericht gebouwd
● Residentieel gelegen in bosrijke omgeving te Kapellenbos op een open en licht perceel
● Volledige renovatie 2019
● Aluminium ramen, isolerend en zonnewerend
● CV gas (vloerverwarming)
● Alarm (wireless)
● Vliegenramen
● Regenwaterrecuperatie
● Buitendouche met warm water
● Modernistische lichtknoppen Berker
● Kruipruimte

Bekijk dit pand bij de makelaar

Eigenschappen

Type Woning
Ligging Kapellen
Straatnaam Korhoenlei
Transactie Te Koop
Slaapkamers 3
Badkamers 2
Woonoppervlakte 250 m2
EPC Waarde 287 kWh/m2
Energie Certificaat 20201216-0002347333-RES-1
Kadastraal Inkomen €2929
Makelaar Ref. 2950.168 TH
IMMOSCOOP Ref. DIWZK5673210618
Stedenbouwkundig vergunning Ja
Verkavelingsvergunning Nee
Dagvaarding Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel
Voorkooprecht Nee
Stedenbouwkundige bestemming Woonpark
Overstromingsgebied Bekijk deze gegevens
Afgebakende oeverzone Nee
Afgebakende overstromingsgebieden Nee
EPC-waarde

Contact

OF