Beschrijving

Het originele kasteeldomein van Imde gaat terug tot in de 17de eeuw. Het gehele domein heeft een omvang van ongeveer 4 hectare en creëert een gevoel van rust met zijn vijver en slotgracht alsook de fontein die aangesloten staat aan een natuurlijke waterbron. Het neoclassicistische kasteel in zijn huidige staat dateert van 1855, wat ervoor zorgt dat renovatie werken nodig zijn en dus de authentieke elementen nog steeds bewaard bleven.
Het kasteel beschikt over ca. 900m² bewoonbare oppervlakte (exclusief riante kelder). Via de riante kasteeltrappen kom je binnen via de ruime statige inkomhal die verder toegang geeft tot de ruimten op het gelijkvloers. Deze bestaan uit een aparte eetkamer, grote leefruimte, keuken, bureauruimte en ook nog een aparte bibliotheek. Op de eerste verdieping zijn er 5 slaapkamers en 2 badkamers. Op de tweede verdieping kunnen er nog extra slaapkamers en badkamers gecreëerd worden.

Mogelijkheid om de kasteelhoeve ca. 1050m² bewoonbaar en ca. 21.850m² grondoppervlakte bij te kopen of een voorkoopoptie te nemen: Dateert uit de 17de eeuw en voorziet 2 slaapkamers met de mogelijkheid tot een 3de alsook beneden nog een 7-tal paarden te stallen. Verder nog 2 ruime bijgebouwen die in te richten zijn naar wens alsook een piste voor paarden, boomgaard en parkdomein.
EPC: 644KwH/m² -UC2017757 en KI 8008€

Bekijk dit pand bij de makelaar

Eigenschappen

Type Woning
Ligging Meise
Transactie Te Koop
Slaapkamers 8
Badkamers 4
Woonoppervlakte 900 m2
Terrein Oppervlakte 43700 m2
EPC Waarde 644KwH/m² kWh/m2
Bouwjaar 1855
Makelaar Ref. W-02HBKZ
IMMOSCOOP Ref. IKDCP3177200229
Stedenbouwkundig vergunning Bekijk deze gegevens
Voorkooprecht geen
Stedenbouwkundige bestemming Woongebied
Overstromingsgebied Bekijk deze gegevens
   
Spaargids Vergelijk de woonleningen tarieven

Contact

OF