Beschrijving

Deze hoeve met bijgebouwen uit de 19de eeuw is eind 1990 door een architectenbureau totaal nieuw opgebouwd met behoud van de oude balkenconstructie. In 2005 en 2008 heeft de hoeve een verdere ingrijpende verbouwing ondergaan waardoor er meer wooncomfort en de mogelijkheid om kantoor en paardenhobby aan huis te houden is gecreëerd. Door aankoop van omliggende percelen is een totaal grondoppervlak van 19.615m² ontstaan waar nog enkele zeer mooie oude bomen op te vinden zijn. Zo wordt de lange oprijlaan omzoomd door oude eiken. Een gedeelte van de tuin en het erf is onder architectuur opnieuw aangelegd, een recenter aangekocht perceel is grotendeels gerooid maar moet nog her-aangelegd worden.  De hoeve is rond twee 'binnentuinen' gebouwd, en deelt een stuk van een buitenmuur met het aangrenzende buurpand. Dit heeft echter geen enkele invloed op de privacy op het domein.

Ruime inkomhal op blauwe hardsteen met sfeervolle 'kloostertrap' naar de verdieping. Riante woonkeuken in moderne landelijke stijl (ca 70m²) met kachel en veel kastruimte. Woonkamer met zicht op oude balken tot in de nok, massief eiken parket (geschuurd), open haard en grote raampartijen die uitkijken op de tuin en de achterliggende weilanden. Verder de ouderslaapkamer met badkamer en dressing en een kantoor dat bereikbaar is vanuit de inkom.  Via een doorgang in de inkom bereikt de een zeer sfeervolle study op eiken parket, een berging of archiefruimte en manshoge kelder. Op de verdieping is er nog een ruimte die momenteel in gebruik is als studio voor au pair (eventueel in te richten als groter kantoor gedeelte). Via diezelfde doorgang kan u ook naar de zadelkamer en het stalgedeelte. De stal bestaat uit een hoge, frisse ruimte met 3 ruime paardenboxen met buitenluik, 2 kleinere boxen en een wasplaats met mengdouche. Buiten is alles omheind met hoogwaardig hout en schrikdraad. Het weiland (ca 1 ha.), rijbak (20x60m) en trainingsmolen zijn allen gedraineerd en het hele jaar goed te gebruiken. De rijbaan is tevens voorzien van professionele lichtmasten. Vanuit het domein is op korte afstand natuurpark de Liereman en een manège met indoor faciliteiten te paard te bereiken.  Op de verdieping 3 ruime slaapkamers, een ruimte met kijk op de keuken (thans in gebruik als speelkamer/tv kamer), een badkamer met wasmeubel, douche en wc, een 2e badkamer met wasmeubel, ligbad en inloop-douche, een apart toilet en opbergkamer. Alle ruimtes zijn tot de nok open gelaten en hebben zicht op de sfeervolle oude balken.

Bijzonderheden:  - Verwarming op aardgas met aparte circuits  - Dubbel isolerend glas in alle ruimtes - Dak geïsoleerd  - Alarminstallatie - De elektriciteit is volledig conform.

Bekijk dit pand bij de makelaar

Eigenschappen

Type Woning
Ligging Oud-Turnhout
Straatnaam Steenweg op Ravels 277
Transactie Te Koop
Slaapkamers 5
Badkamers 4
Woonoppervlakte 1000 m2
Terrein Oppervlakte 19615 m2
EPC Waarde 156 kWh/m2
Energie Certificaat 1338001
Kadastraal Inkomen €2888
Makelaar Ref. 1113 TCV
IMMOSCOOP Ref. CCFKK8411190215
Stedenbouwkundig vergunning Ja
Verkavelingsvergunning Nee
Dagvaarding Nee
Voorkooprecht Nee
Stedenbouwkundige bestemming landschappelijk waardevol agrarisch gebied
Overstromingsgebied Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied
   
Spaargids Vergelijk de woonleningen tarieven

Contact

OF