Beschrijving

Quinta Villa Maria


Droomt u van een B&B of luxehotel midden in de Portugese natuur? In deze historische Quinta met eigen wijngaard op een oppervlakte van 15ha gelegen tussen Lissabon en Portugal, nabij het prachtige natuurgebied Serra da Estrela is deze droom perfect realiseerbaar. In de buurt zijn er naast de prachtige natuur ook tal van leuke steden zoals Coimbra en Viseu.

Het landgoed (15ha) zelf is indrukwekkend met een prachtig aangelegde wijngaard (3,5ha) voor de productie van Dão wijn, 400 olijfbomen, vele fruitbomen en bossen.

Via een automatische ingangspoort betreden we het landgoed, waar een privéweg ons naar het hoofdgebouw leidt. We passeren ondertussen de prachtige wijngaard en de "Adega" waar de wijn werd gemaakt. Naast dit prachtige gebouw is er een woning met achtergelegen schuur. Deze woning deed dienst als personeelswoning.

Het hoofdgebouw zelf is enorm groot en volledig gebouwd in graniet met wanden van meer dan 50 cm dikte. Het volledige gebouw is technisch in orde en voorzien van dubbele beglazing en een moderne elektrische installatie. Op de begane vloer is er naast de indrukwekkende, authentieke inkomhall een grote keuken met o.a. 3 ovens, een eetkamer, een tv- kamer, een biljart/speelkamer, een mooie bibliotheek en een eerste badkamer. Verder heeft u toegang tot het prachtige terras van 70m2 met panoramisch uitzicht over het landgoed. Buiten de centrale verwarming zijn er ook nog 4 open haarden op het gelijkvloers.

Op de eerste verdieping is er een centrale gang waar maar liefst 6 slaapkamers met ieder een eigen uitgeruste badkamer op uitgeven. De zolderverdieping is momenteel ingedeeld in een grote ruimte (bar) en een extra slaapkamer met badkamer. Hier zijn nog verschillende mogelijkheden.

Verder is het gebouw onderkelderd en zijn er 3 overdekte autostaanplaatsen.

Het terrein is aangelegd in verschillende niveaus wat een zeer mooi zicht op alle locaties garandeert. De authentieke granieten wanden maken het nog spectaculairder. Aan het ruime zwembad is er een bijgebouw waarin momenteel gescheiden mannen-en vrouwenkleedkamers zijn ondergebracht. Verder zijn er op het terrein ook nog enkele schuren (kippen en paarden). Niet onbelangrijk is de aanwezigheid van 5 natuurlijke bronnen, waardoor er het ganse jaar water in overvloed is.

Kortom, een prima investeringsproject met verschillende mogelijkheden zoals B&B, hotel, eigen bewoning of ontwikkeling/verkaveling.

We geven u graag meer info.

Bekijk dit pand bij de makelaar

Eigenschappen

Type Woning
Ligging Portugal
Transactie Te Koop
Slaapkamers 7
Badkamers 7
Woonoppervlakte 750 m2
Terrein Oppervlakte 150000 m2
IMMOSCOOP Ref. HHAGD2133171009

Contact

OF