Commercial à vendre à Schoten

Classe énergétique EEPCE
498
1.828
Description
Malheureusement, la description n'est pas disponible dans la langue sélectionnée.

Legendarisch restaurant in ’t hart van Schoten

Stel je voor: het is het begin van de twintigste eeuw – en je kuiert door het feeërieke dennengroen van de prachtige wijk Schotenhof. Je hebt je zorgvuldig opgekleed, en bent klaar om in een warm zomerzonnetje te gaan buurten in het Vijverhof: toen nog een melkerij die bij het Grand Hotel de Schootenhof hoorde. Je komt aan en wordt enthousiast begroet door de aanwezigen. Geen verrassing: iedereen kent iedereen hier, wat dan ook precies de reden is waarom je hier zo graag komt. Je vleit je glimlachend neer, bestelt een drankje met tinkelende ijsblokjes en kijkt content om je heen. ‘Hier krijgt ‘thuiskomen’ écht een tweede betekenis’, denk je met een glimlach. 

Het restaurant

Na de Tweede Wereldoorlog transformeerde de melkerij tot gezellige bruine kroeg – en weer wat later tot restaurant. Wat er door de jaren heen nooit veranderde? De familiare sfeer, het onmiskenbare buurtgevoel én de liefde van de eigenaars (en buurtbewoners) voor dit kleine stukje geschiedenis te midden van het Schotense groen. Vandaag zoeken we naar enthousiastelingen die staan te popelen om een nieuw hoofdstuk in het verhaal van ’t Vijverhof te schrijven.

Zaal en tuin

Alleen al in de zaal en de veranda passen  100 klanten - en ook buiten kan je nog eens 100 mensen zetten. Het terras langs de zijkant kan je overdekken. De mooie speeltuin werd enkele jaren geleden speciaal overgebracht naar België.

Feesten in een gerenoveerde schuur

Achter het hoofdgebouw vind je een volledig gerenoveerd feestzaaltje, waar 35 mensen kunnen dansen. De akoestische panelen vangen alle galm op.

Prachtig wonen boven het restaurant

Wandel je die deur met bronzen plakkaatje ‘privé’ door, dan kom je aan de trap naar het appartement. De ruime badkamer met knap hoekbad, inloopdouche en toilet smeekt om een wellnessdagje – en nog een trapje hoger kom je terecht in de master bedroom langs links en de keuken langs rechts. In de keuken vind je al het nodige, maar vooral ’t belangrijkste: de doorgang naar het prachtige terras. Daar is het, in de woorden van de verkoper: ‘… zalig, zonnig en nooit winderig. Je hebt altijd zicht op de boomtoppen – en hebt daardoor het gevoel altijd boenk in ’t midden van de natuur te zitten’. Het terras leidt je vervolgens naar een grote tuin, waar je een aparte bureauruimte terugvindt. 

De royale en warme living is een waar plezier om in te vertoeven. Let zeker op de ingebouwde boekenkasten, de charmante ramen en het zicht op al die natuur rondomrond… De trap in het midden van deze ruimte leidt naar drie bescheiden slaapkamers, alsook een ruimte die ideaal is om als dressing in te kleden.

Handig om weten

De elektriciteit werd recent vernieuwd. De keuken van het restaurantgedeelte is goed in orde, komt met een aparte afwas- en stockruimte én een aparte, overdekte buitenkeuken met plek voor alle koelingen. De apparatuur die je hier ziet staan, die hoort bij het restaurant én de toiletten in zaal werden recent gerenoveerd.

Ben jij het volgende hoofdstuk in het verhaal van ’t Vijverhof? Info@ugly.be!

Finances

Revenu cadastral
2.022 €

Bâtiment

Type de propriété
Commercial
Sous-type
Horeca - restaurant
Surface
498 m²

Terrain

Surface de la parcelle
1.828 m²
Affectation urbanistique
Parc résidentiel

Lieu

Environs / quartier
Tranquille; Zone résidentielle

Aménagement

Toilette
Oui
Bureau
Oui
Véranda
Oui

Confort

Ascenseur
Non
Alarme
Oui
Raccordement au gaz
Oui

Énergie

Classe énergétique
E
Numéro du rapport PEB
20230416-0002856632-KNR-1
Certificat d’inspection de l’électricité
Oui, conforme

Urbanisme

Intimation en justice
Non
Permis de construire
Non
Permis de lotissement
Non
Localité
Vijverlei 13, 2900 Schoten
Aussi intéressant pour vous
Afficher des propriétés similaires
Calculez la charge mensuelle