Meer artikels

Hoe maak je jouw zoekertje aantrekkelijk?

Immoscoop mark

Ga je zelf je woning verkopen of verhuren? Spannend!
Immoscoop helpt je hier graag bij.

In de begeleidende tekst is het belangrijk om de pluspunten van je woning in de kijker te zetten zodat de kandidaat-koper of huurder onmiddellijk weet waarom jouw woning ideaal is voor hen. Wees eerlijk en geef concrete informatie over je pand. Concrete informatie kan gaan over de afmetingen van de kamers, maar ook praktische informatie zoals de afstand tot het openbaar vervoer.

Kandidaat-kopers of huurders weten ook graag waar hun droomwoning gelegen is. Zoekertjes met vermelding van het exacte adres worden veel meer bekeken. Vermeld naast je adres ook zeker interessante en leuke informatie over de buurt. Geef de lezers mee welke mogelijkheden er zijn zodat je je niet beperkt.

Heeft je pand unieke kenmerken of een aparte stijl? Neem dit ook zeker mee in je zoekertje. Een pand met karakter trekt de aandacht van surfers.

Maar dat is niet alles: er zijn nog een aantal andere punten om op te letten wanneer je een pand online te koop of te huur zet. De juiste informatie en graag gelezen woorden, foto’s die aanspreken, … . Je wil tenslotte opvallen tussen alle andere zoekertjes. We geven je graag enkele tips om een aantrekkelijk zoekertje op te stellen.

Welke woorden gebruik je best in jouw zoekertje?

Vermijd spellingsfouten
Een zoekertje met fouten komt niet goed over. Kijk dit dus zeker extra na. Alles in hoofdletters of in vette tekst komt vrij agressief over.

Energiebesparende voorzieningen
Met de huidige ongekende hoge inflatie is een energiezuinig huis meer dan ooit in trek. Heeft jouw woning een gunstig EPC, beschikt jouw woning over zonnepanelen of een warmtepomp? Dit is zeer belangrijke informatie die jouw zoekertje zeer waardevol maakt.

Recent gerenoveerd
Gerenoveerde en instapklare woningen liggen goed in de markt en zijn een grote meerwaarde voor potentiële kopers. Dus heb je heel wat renovaties gedaan in jouw woning? Zet deze dan zeker in de kijker en beschrijf welke kamers je al hebt vernieuwd en welke materialen je gebruikt hebt.

Aparte bureauruimte
Een aparte ruimte voor een thuiskantoor is een groot pluspunt. Zeker nu thuiswerken niet meer weg te denken is uit ons leven. Vergeet deze troef dus zeker niet te vermelden, ook als je woning over een ruimte beschikt die makkelijk omgebouwd kan worden tot een bureauruimte.

Buitengewoon / uitzonderlijk
Wil je dat kandidaat-kopers of huurders doorklikken op jouw zoekertje? Zet dan de uitzonderlijke elementen van jouw woning in de verf. Verkoop je een woning met karakter of authentieke elementen? Een unieke ligging aan het water, in een rustige straat of met een weids zicht.

Open ruimte met veel licht
Loopt de woonkamer helemaal door tot in de keuken en vormt de leefruimte dus eigenlijk één grote open ruimte? Vermeld dit dan zeker in je tekst. Woningen met open ruimtes zijn namelijk erg in trek. Zorgt die open ruimte ook voor veel natuurlijk licht? Pak hier dan ook mee uit en illustreer met knappe foto’s.

Of toch liever samenwerken met een makelaar?

Een huis kopen of verkopen, het is niet iets wat je elke dag doet. Een goede prijs bepalen die toch marktconform is, reclame maken, communiceren met potentiële klanten, bezoekjes inplannen. Ontdek hier alle voordelen

Immoscoop mark

Meer tips and tricks? Bekijk dit artikel