Immoscoop ontwikkelt sensor die potentiële kopers toelaat om temperatuur, vochtigheid en lawaai van een woning te meten via een app.

Al meer dan 30.000 koopwoningen zijn al uitgerust met de IMMOSCOOP sensor...

Immoscoop.be, is een nieuw vastgoed portaal dat sinds mei 2016 een sterke opmars maakt op de Belgische vastgoed markt. Sinds de lancering van de website hebben al meer dan 250 professionele vastgoedkantoren zich aangesloten die samen een aanbod representeren van meer dan 30.000 woningen die te koop en te huur zijn. De focus van Immoscoop ligt namelijk bij het aanbieden van vastgoedprimeurs. Dit zijn de laatste en nieuwste panden die te koop of te huur verschijnen op de vastgoedmarkt en die alleen maar te vinden zijn op IMMOSCOOP of op de website van de aangesloten immokantoren.

"IMMOSCOOP zet zich sterk in om een meerwaarde te zijn naar toekomstige kopers of huurders die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Dankzij vastgoed primeurs onderscheidt de site zich van de reeds bestaande portalen. IMMOSCOOP zorgt ervoor dat bezoekers unieke zoekertjes te zien krijgen met mooie fotos en kwalitatieve informatie. Je bent dus als eerste op de hoogte via IMMOSCOOP van nieuwste panden"

Het portaal valt duidelijk in de smaak en steigt iedere maand in het aantal bezoekers en registraties. Onlangs heeft het de kaap van 450.000 unieke bezoekers per maand overschreven. Het is duidelijk dat IMMOSCOOP deze groeienden trend willen blijven verder zetten door verder te innoveren en unieke concepten te bedenken om toekomstige kopers nog beter te kunnen adviseren en ondersteunen. De rol van de vastgoedmakelaar bij de verkoop van een woning heeft verschillende voordelen, maar het is ook belangrijk dat we de toekomstige koper in alle rust en sereniteit de woning laten ontdekken.

Waarom?

Het is gebruikelijk in de vastgoedmarkt dat geintresseerden vaak bellen om een afspraak te maken om de woning te komen bekijken en inspecteren om daarna een bod uit te brengen. Echter, sommige aspecten zijn moeilijk te inspecteren voor bezoekers en zonder de juiste tools of tijd blijven deze onduidelijk voor de koper.

Om die reden bedachte het onderzoeksteam en de ontwikkelaars van IMMOSCOOP om een sensor te maken dat potentiele kopers toelaat om de temperatuur, vochtigheid en het gemiddelde lawaai niveau van een woning te ontdekken.

"Het is heel eenvoudig. Je plaats de sensor in de woning en na 24u stuurt hij de gemiddelden door naar onze online databank. Bezoekers die interesse hebben in de woning kunnen dan via onze app zien hoeveel de gemiddelde binnentemperatuur is, de vochtigheidsgraad meten en ontdekken of de woning gelegen is in een rustige of een iets drukkere omgeving. Deze informatie is niet altijd evident om te vernemen bij een kort woningbezoek door de geinteresseerde. Niemand denkt er aan om dergelijke meetinstrumenten mee te nemen, verduidelijkt een IMMOSCOOP lid"

IMMOSCOOP is er alvast zeker van dat deze App door transparant te zijn met dergelijke informatie, kopers nog meer zal overtuigen om de juiste beslissing te maken bij een aan of verkoop van een woning. Het is dus zeker een meerwaarde om je toekomstige woning te zoeken via IMMOSCOOP.

"Het is een verstandige keuze om bezoekers het lawaai van de omgeving in een buurt te laten ontdekken. Sommige dagen kunnen drukker zijn dan andere waardoor je niet altijd bij een bezoek de gemiddelde decibelen kan vastellen. Dankzij de IMMOSCOOP sensor kunnen we toekomstige kopers geruststellen dat al onze woningen die we in verkoop hebben in rustige omgevingen bevinden verduidelijkt een willekeurige aangesproken vastgoedmakelaar."

Hoe werkt het?

Het begint bij de IMMOSCOOP sensor zelf. Dit is een klein apparaatje dat in de palm van je hand past. Je kan het gewoon ergens op tafel leggen of de magneet/sticker op de achterkant gebruiken om tegen de muur te hangen. Vastgoedmakelaars plaatsen de sensor gebruikelijk in de meeste gebruikte ruimte, namelijk de living of woonruimte.

De IMMOSCOOP sensor zelf zit vol met krachtige technologien en functies, zoals een Bluetooth 4.0 chip, en een vervangbare batterij die ongeveer 1 jaar meedraait en een audio input controller. Het lichaam is bedekt met geschuimd PVC om de sensor te beschermen tegen buitenelementen en natuurlijke slijtage binnen in de woning. Via de Wifi of GSM verbinding, kunnen de intelligente sensoren die temperatuur, vochtigheid, en het aantal decibellen op regematige periodes doorsturen naar onze servers.

Eenmaal de gegevens ontvangen, volstaat het door de geintresseerden de IMMOSCOOP app te downloaden, het adres of referentie in te vullen, om het volledig rapport te krijgen van het geselecteerde pand. Metingen die de sensor heeft genomen gedurende de periode dat het pand te koop staat worden op een overzichtelijke manier gepresenteert aan de koper.

Wenst u ook de temperatuur, vochtigheidsgraad en gemiddelde lawaai niveau te weten voor u een woning koopt?

Download dan nu de app via de app store

menu
menu