Markt Tendenzen

Vastgoed kopen aan de kust? Wat dacht je van Koksijde?

access_time26 Oktober, 2018

In Koksijde is een 2de verblijf hot, zo zijn er namelijk dubbel zoveel tweede verblijfplaatsen als het aantal permanente inwoners...

Opinie: 7 procent registratierechten bij aankopen van een woning?

access_time27 December, 2017

De Vlaamse regering heeft recent beslist dat wie in de toekomst een huis koopt, 7 procent registratierechten zal moeten betalen. Het klein en groot beschrijf zal dus verdwijnen en plaats maken voor een vast tarief. Voor bescheiden woningen is er wel een extra korting van 5.600 euro.

Vlaamse regering trekt huurwaarborg op van 2 naar 3 maanden

access_time15 Juli, 2017

Het gaat om een nieuwe Vlaamse bevoegdheid in het kader van de zesde staatshervorming. Meest in het oog springende maatregel is de verhoging van de huurwaarborg van 2 tot 3 maanden.

Wonen en Leven in Mechelen

access_time28 Juni, 2017

Mechelen, de stad van de maneblussers biedt de keuze uit een rijk gevuld historisch patrimonium, een mooie groene rand en een hedendaags cultureel woningaanbod.

Stijgende rentevoeten, ideale moment om te kopen?

access_time5 Mei, 2017

Als je met twijfels zit over de vraag of je moet blijven huren of toch maar beter kopen dan kan dit nieuws je misschien helpen een beslissing te nemen: de rentevoeten op woonleningen zijn aan het stijgen.

Wonen en Leven in Schilde

access_time24 Maart, 2017

Schilde staat in de provincie Antwerpen bekend als een groene gemeente met heel veel villa's. Toch heeft de gemeente een erg divers woningaanbod.

menu
menu