Beschrijving

GUNSTIG GELEGEN BOUWGROND VAN 3A86CA VOOR OPEN BEBOUWING

Op de Monseigneur Kestersstraat ter hoogte van nummer 5 houden we halt bij deze prachtige bouwgrond, gelegen in een recente verkaveling en doodlopende straat te Bree. Deze gemeente heeft grenzeloos veel mogelijkheden en biedt voor ieder wat wils. Je kan er genieten van het romantische en bruisende centrum met een ruim winkelaanbod en vele terrasjes. In de landelijke dorpen rond Bree, kan je genieten van enerzijds de rust en de stilte in de vele bossen en wandelgebieden en anderzijds het feestgedruis op één van de vele evenementen.

Dit mooi bouwperceel laat toe om binnen de voorschriften van de verkaveling een woning met gesloten gevel op de perceelgrens te construeren. Er wordt geopteerd voor een ééngezinswoning, maar ook nevenbestemmingen (vb. vrij beroep of zorgwoning) worden toegelaten, dit mits ze geen hinder vormen voor de woonkwaliteit. De voorschriften laten toe om een gevelbreedte te creëren van maximaal 8 m en een maximale bouwdiepte van 14 meter. De minimale perceelgrens aan de open zijde bedraagt 6m. Deze woning vereist een volledig gesloten afgewerkte muur van 14m diep op de perceelgrens en met een minimale hoogte van 3m.

De bouwhoogte op de perceelgrens wordt vastgesteld tussen de 3m en de 5m50 afhankelijk van de dakhelling die kan variëren tussen 25° en 45°. De bouwhoogte van de andere zijgevel bedraagt max 8m50, de voor- en achtergevel verlopen tussen de maximale hoogte op de perceelgrens en de maximale hoogte van de andere zijgevel. De dakhelling is dus vrij te kiezen maar is gebonden aan de bouwhoogte. De maximale nokhoogte bedraagt 8m50 en deze moet evenwijdig zijn met de gevel op de perceelgrens.

Per woonentiteit is minimaal 1 autostaanplaats verplicht. Men kan kiezen tussen een overdekte staanplaats (carport), een afzonderlijke garage of geïntegreerd in het gebouw. Andere kleine bouwwerken in de tuinzone zijn mogelijk met een kroonlijsthoogte tot 3m en een nokhoogte tot 4m met een maximale oppervlakte van 30m².

Afsluitingen mogen geplaatst worden met een maximale hoogte van 2m, uit te voeren in hagen, baksteen, hout of andere duurzame materialen met uitsluiting van betonplaten.

U kan de volledige verkavelingsvoorschriften en -plan downloaden onder de knop 'bijlage'. Zit u toch nog met enkele vragen? Heeft deze ruime bouwgrond uw interesse gewekt? Laat het ons weten: 011/22 22 95!

Bekijk dit pand bij de makelaar

Eigenschappen

Type Grond
Ligging Bree
Straatnaam Monseigneur Kestersstraat Lot
Transactie Te Koop
EPC Waarde Bekijk de EPC gegevens
IMMOSCOOP Ref. WVJON0571200613
Stedenbouwkundig vergunning Nee
Verkavelingsvergunning Ja
Voorkooprecht Nee
Stedenbouwkundige bestemming Woongebied met landelijk karakter
Overstromingsgebied Bekijk deze gegevens
   
Spaargids Vergelijk de woonleningen tarieven

Contact

OF