Beschrijving

In de hectiek van ons dagelijks leven zijn we allen op zoek naar een thuis om tot rust te komen.. Deze parel, met zijn ingetogen voorzijde en heerlijkheid aan de achterzij, werd onder architectuur van Léon Stijnen gebouwd en ligt temidden van Vriesdonk, verscholen in een domein van ca. 1,73 hectare.

Bescheiden vanuit de buitenkant, ingetogen tijdloze klasse aan de binnenkant. Terwijl men doorheen de symmetrische, drempelloze villa loopt voelt men de grandeur. Vanop het terras, de hal alsook elke leefruimte geniet men van het weidse groene zicht.  Vanuit de centrale hal, het kloppend hart welke de as is naar al de vertrekken, loopt men door naar een sfeervolle living (76m²) met 2 open haarden, een intieme maar royale eetkamer (28m²) als ook een grote leefkeuken (61m²), bureel (23m²) etc.

Een feestelijk huis met een veel geprezen gastvrije uitstraling, binnen en buiten. Wilde bloemenperken, met mos bedekte wandelpaden die door de bossen slingeren langs wolken van rhododendrons, azaleas, notenbomen, verscholen open plekken en hoekjes. Een prachtige laan met oude eiken, waarlangs de tennisbaan ligt, achter de bolvormige sier-perelaren en op het einde de rozentuin. Het is er allemaal! Een oase van groen lacht je werkelijk waar tegemoet.

Alle seizoenen zijn er in de tuin wel bloeiende planten, struiken en bomen te vinden en iedere wandeling is er weer iets nieuws te ontdekken.

Op de eerste verdieping bevinden zich de mastersuite, met veel lichtinval en prachtig zicht op de tuin met aanpalende royale volledig ingerichte badkamer en riante dressing (30m²). De tweede, een junior mastersuite heeft een panoramisch uitzicht over de tuin met zonsopkomst tot zonsondergang, met openslaande deuren naar een balkon (10m²), dressing en badkamer. Voorts zijn er nog 3 slaapkamers waarvan 1 met doucheruimte, nog 2 badkamers en separate diensttrap. 

Via vaste trap gaat men naar 2de verdieping met nog 1 slaapkamer, badkamer en partyzolder van 85m² met open haard en bar. Deze verdieping kan dienst doen als au-pair of concierge-gedeelte.

De villa heeft uiteraard ook diverse kelders en bergingszolders. Het domein bestaat uit 3 bouwgronden van respectievelijk 5.002m², 8.183m², 4.128m².

Er is een aanpalende garage voor 2 auto's met toilet.Contacteer ons voor meer informatie op +32 3-653.01.01 of op + 32 496 16 86 83 (Ellen Dingemans)

Bekijk dit pand bij de makelaar

Eigenschappen

Type Woning
Ligging Brasschaat
Straatnaam Gabriëllelei 14
Transactie Te Koop
Slaapkamers 6
Badkamers 5
Woonoppervlakte 1160 m2
Terrein Oppervlakte 17314 m2
EPC Waarde 422 kWh/m2
Energie Certificaat 1997597
Kadastraal Inkomen €10012
Bouwjaar 1947
Makelaar Ref. 1915 BD
IMMOSCOOP Ref. CZLTQ2019190302
Stedenbouwkundig vergunning Ja
Verkavelingsvergunning Ja
Dagvaarding Nee
Voorkooprecht Nee
Stedenbouwkundige bestemming woonpark
Overstromingsgebied niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
   
Spaargids Vergelijk de woonleningen tarieven

Contact

OF