Commercieel te koop in Schoten

€ 1.195.000
Bereken je maandlast
EPC-label EEPCE
498
1.828
Omschrijving

Legendarisch restaurant in ’t hart van Schoten

Legendarisch restaurant in ’t hart van Schoten

Stel je voor: het is het begin van de twintigste eeuw – en je kuiert door het feeërieke dennengroen van de prachtige wijk Schotenhof. Je hebt je zorgvuldig opgekleed, en bent klaar om in een warm zomerzonnetje te gaan buurten in het Vijverhof: toen nog een melkerij die bij het Grand Hotel de Schootenhof hoorde. Je komt aan en wordt enthousiast begroet door de aanwezigen. Geen verrassing: iedereen kent iedereen hier, wat dan ook precies de reden is waarom je hier zo graag komt. Je vleit je glimlachend neer, bestelt een drankje met tinkelende ijsblokjes en kijkt content om je heen. ‘Hier krijgt ‘thuiskomen’ écht een tweede betekenis’, denk je met een glimlach. 

Het restaurant

Na de Tweede Wereldoorlog transformeerde de melkerij tot gezellige bruine kroeg – en weer wat later tot restaurant. Wat er door de jaren heen nooit veranderde? De familiare sfeer, het onmiskenbare buurtgevoel én de liefde van de eigenaars (en buurtbewoners) voor dit kleine stukje geschiedenis te midden van het Schotense groen. Vandaag zoeken we naar enthousiastelingen die staan te popelen om een nieuw hoofdstuk in het verhaal van ’t Vijverhof te schrijven.

Zaal en tuin

Alleen al in de zaal en de veranda passen  100 klanten - en ook buiten kan je nog eens 100 mensen zetten. Het terras langs de zijkant kan je overdekken. De mooie speeltuin werd enkele jaren geleden speciaal overgebracht naar België.

Feesten in een gerenoveerde schuur

Achter het hoofdgebouw vind je een volledig gerenoveerd feestzaaltje, waar 35 mensen kunnen dansen. De akoestische panelen vangen alle galm op.

Prachtig wonen boven het restaurant

Wandel je die deur met bronzen plakkaatje ‘privé’ door, dan kom je aan de trap naar het appartement. De ruime badkamer met knap hoekbad, inloopdouche en toilet smeekt om een wellnessdagje – en nog een trapje hoger kom je terecht in de master bedroom langs links en de keuken langs rechts. In de keuken vind je al het nodige, maar vooral ’t belangrijkste: de doorgang naar het prachtige terras. Daar is het, in de woorden van de verkoper: ‘… zalig, zonnig en nooit winderig. Je hebt altijd zicht op de boomtoppen – en hebt daardoor het gevoel altijd boenk in ’t midden van de natuur te zitten’. Het terras leidt je vervolgens naar een grote tuin, waar je een aparte bureauruimte terugvindt. 

De royale en warme living is een waar plezier om in te vertoeven. Let zeker op de ingebouwde boekenkasten, de charmante ramen en het zicht op al die natuur rondomrond… De trap in het midden van deze ruimte leidt naar drie bescheiden slaapkamers, alsook een ruimte die ideaal is om als dressing in te kleden.

Handig om weten

De elektriciteit werd recent vernieuwd. De keuken van het restaurantgedeelte is goed in orde, komt met een aparte afwas- en stockruimte én een aparte, overdekte buitenkeuken met plek voor alle koelingen. De apparatuur die je hier ziet staan, die hoort bij het restaurant én de toiletten in zaal werden recent gerenoveerd.

Ben jij het volgende hoofdstuk in het verhaal van ’t Vijverhof? Info@ugly.be!

Financieel

Kadastraal inkomen
2.022 €

Gebouw

Type pand
Commercieel
Subtype
Horeca - restaurant
Bewoonbare oppervlakte
498 m²

Terrein

Perceeloppervlakte
1.828 m²
Meest recente bestemming terrein
Woonpark

Ligging

Omgeving / buurt
Rustig; Residentiële wijk

Indeling

Toilet
Ja
Bureau
Ja
Veranda
Ja

Comfort

Lift
Nee
Alarm
Ja
Aansluiting gas
Ja

Energie

EPC-label
E
Unieke code EPC
20230416-0002856632-KNR-1
Keuringsattest elektriciteit
Ja, conform

Ruimtelijke ordening

Dagvaarding
Nee
Bouwvergunning
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Locatie
Vijverlei 13, 2900 Schoten
Ook interessant voor jou
Bekijk gelijkaardige panden
Bereken je maandlast